Wat wil je niet missen tijdens jouw reis naar Finland?

Rendier in Lapland

Finland is een land waar je gedurende het gehele jaar je hart kan ophalen aan prachtige (oude) dorpjes en steden met volop bezienswaardigheden, ontelbaar veel meren, ongerepte natuur, wilde dieren en veel cultuur. Voor ieder wat wils. Of je nu een stedentrip wilt gaan doen of juist een rondreis in de natuur wilt maken. Wat zijn nu in Lapland activiteiten die je zeker niet mag missen? En wat zijn in Finland bezienswaardigheden die ook zeker op je to-do list moeten staan?

In ons artikel gaan we je meenemen in de leukste activiteiten en meeste bijzondere kenmerken van Finland. Om je een beeld te geven van alle dingen die je zeker niet mag missen, hebben we voor jou een overzicht gemaakt.

Wat is er te doen in Lapland?

Lapland is een prachtig gebied met ongerepte natuur en strekt zich uit over het noorden van Finland, Zweden, Noorwegen en het schiereiland Kola in Rusland. Lees hier meer over de ligging van Lapland. In het Finse gedeelte van Lapland maak je tijdens de wintermaanden een magisch winterlandschap mee. Met prachtig heldere sterrenhemels en natuurlijk hét natuurfenomeen dat je niet wilt missen, het Noorderlicht. Naast de magische wintermaanden kun je in de zomer je hart ophalen in het prachtige ongerepte natuurlandschap. In deze maanden kun je genieten van mooie wandelingen of het spotten van wilde dieren!

Rondreis Lapland

Kun je geen genoeg van Finland krijgen en wil je nu ook het noordelijke gedeelte, Lapland, ontdekken? Of is dit je eerste vakantie richting het Scandinavische land? Kies voor een rondreis Lapland en ontdek in één vakantie alle noemenswaardige spots van Lapland.

Op onze website hebben we meerdere soorten reizen, waarin je kunt kiezen voor een actieve, romantische, winterse of zomerse reis of een reis voor het hele gezin. Wil je liever een vakantie waar je ook je eigen plannen kunt maken? Geen probleem. Je kunt gemakkelijk jouw eigen reis samenstellen. Je kiest hierbij eenvoudig een huisje om te overnachten en de activiteiten die je wilt bezoeken en creëert zo heel gemakkelijk je droomreis. Een echte rondreis door Lapland raden we niet aan. Door de grote hoeveelheid sneeuwval zijn de wegen slecht begaanbaar, waardoor je telkens behoorlijk lang onderweg bent. Daarnaast lijken de meeste gebieden best een beetje op elkaar, waardoor je vaak dezelfde soort activiteiten kan doen. Onze voorkeur gaat uit naar Ruka en Levi vanwege de rust en de fantastische wintersportvoorzieningen. Een vakantie Lapland, inclusief excursies, zorgt ervoor dat je je geen moment hoeft te vervelen en dat je verzekerd bent van een reis om nooit meer te vergeten.

Reis zelf samenstellen?

In onze webshop kun je jouw reis samenstellen en je vakantie in Lapland in een paar tellen organiseren. Wij helpen je bij het regelen van alle verdere zaken om zo op een relaxte manier jouw favoriete vakantie te plannen. Je kiest uit een van de vele authentieke Finse huisjes om te overnachten, de duur van de vakantie, je gezelschap en het budget.

In de reizen heb je de mogelijkheid direct verschillende passende activiteiten te plannen, maar er is ook zeker ruimte en mogelijkheid om zelf op verkenning te gaan of om juist activiteiten bij te boeken. Een ontspannen en relaxte manier om alle hoogtepunten van Lapland te ontdekken!

Een overzichtje van onze favoriete activiteiten:

Ice karting Lapland

Op zoek naar een adrenaline rush? Ga Ice Karten! Voor veel mensen nog een onbekend fenomeen, maar de naam zegt het al: karten, maar dan op ijs. Je krijgt een kart met spijkerbanden en glijdt als een speer over de kartbaan heen. De minuten vliegen voorbij en adrenaline gegarandeerd

Ice karting lapland

Behendigheid en snelheidsduivels moeten een pas op de plaats maken, bij deze sport is vooral een goede techniek een must. Je leert stap voor stap hoe je de kart moet gebruiken en kunt rustig wennen tijdens de warming up. Wanneer je het karten een beetje onder de knie hebt, starten de kwalificatierondes en begint het echte werk. Degene die als eerste over de finish is gekomen, mag zich natuurlijk terechte winnaar noemen. Een uitdagende sport, waarbij je ongetwijfeld af en toe wordt afgeleid door het prachtige witte landsschap.

Lapland safari’s

Een van de dingen die je absoluut niet wilt missen is een heuse safari in Lapland. Oorspronkelijk staat de naam Safari voor Lange reis (uit het Swahili). Hierbij trok men een aantal dagen of weken door de jungle op jacht naar groot wild. Tegenwoordig bestaat een safari uit het bezoeken van wildparken of bij expedities naar een bezienswaardigheid.

In Lapland kun je onder andere op jacht om beren te spotten, naar een rendierboerderij op jacht naar het Noorderlicht of op huskytocht in Finland.
Een safari in Lapland maakt je reis compleet. Het enige wat je nog moet doen is het kiezen van jouw favoriete safari!

Huskytocht Finland

Huskytocht Lapland

Wanneer je denkt aan Finland, heb je ongetwijfeld een vakantieplaatje met husky’s voor ogen en terecht! Een van de meest bijzondere ervaringen is een huskytocht door het winterlandschap van Finland. Je krijgt instructies om de huskyslee zelf te besturen, wat best een uitdaging is! Dan ben je klaar voor vertrekt. Laat je door de winterse wereld voortrekken. Je ziet de adembenemende landschappen een voor een aan je voorbij trekken. Een hele bijzondere ervaring, wat wordt afgesloten met een snack en een lekker warm drankje.

Logeren in iglo Finland

Het klinkt koud, maar wat is nu romantischer dan slapen in een iglo, middenin een weids sneeuwlandschap? Één voordeel, met de kou valt het ook wel mee. De meeste iglo’s zijn verwarmd en gemaakt van glas, waardoor je lekker behaaglijk binnen kunt zitten. Hoe noordelijker je gaat, hoe groter de kans ook nog eens op het Noorderlicht. Hoe bijzonder zou het zijn om vanuit je bed het Noorderlicht te kunnen aanschouwen? Logeren in een iglo is er zeker een voor op de bucketlist!

Beren in Finland

Beren in Finland

Misschien wel een van de spannendste activiteiten: beren spotten. En waar kun je dit beter doen dan in Finland? Finland heeft met ongeveer 1.500 beren een van de grootste berenpopulaties ter wereld. Tijdens deze excursie ga je met een gids op pad om daadwerkelijk wilde beren te spotten. In een speciale hut zul je de avond doorbrengen met de gids. Weinig geluid maken en niet veel bewegen zijn de ingrediënten voor een succesvolle berenjacht. De beren kunnen dichtbij komen, door de speciale gaten in de hut kun je de beer vastleggen op camera.

Filteren