Beste reistijd Lapland

rendieren in de sneeuw

Lapland beste reistijd

De beste reistijd voor Lapland is helemaal afhankelijk van datgene waar jij naar op zoek bent tijdens je reis. Van december tot en met half april is de populairste periode om Lapland te bezoeken. In november begint de eerste sneeuw te vallen, waardoor het landschap wordt omgetoverd in een waar winterwonderland.

December

Doordat de zon maar enkele uren per dag boven de horizon uit piekt, zijn de dagen in december het kortst. Dit maakt deze maand misschien wel extra speciaal. Wie wilt er nu niet de feestdagen vieren in een prachtig winters landschap? Of het nu op de piste is of met familie en vrienden in jullie authentiek Finse huis, de decembermaand in Lapland staat garant voor een unieke ervaring. 

Januari

In de maand januari is het landschap witter dan ooit. Er is zoveel sneeuw gevallen dat de bomen in deze periode op hun mooist zijn. De maand januari wordt gekenmerkt door schemerige dagen. Dankzij de hoeveelheid sneeuw zijn de pistes optimaal. Ook de dagen beginnen langzamerhand weer langer te worden. Dit gaat in een rap tempo, want elke week blijft het ongeveer een uur langer licht! 

Februari

Februari geldt als koudste maand in Lapland. Dit betekent niet dat het geen goede reistijd is. In tegendeel zelfs! Februari is namelijk de maand waarin de zon steeds hoger aan de hemel komt te staan. De dagen worden langer en de zon zorgt daarmee toch voor warmte en een prachtige sfeer. De kou zal je dus niet belemmeren om op safari te gaan of het Noorderlicht te spotten. 

Maart

Vanaf maart zijn de dagen een stuk langer en zijn de nachten meestal helder. Zachtjes aan wordt het weer warmer. De zon schijnt volop en zorgt voor het ultieme lentegevoel. Indien je liever in een iets minder koude periode reist, dan zijn maart en april uitermate geschikt.  

April

Vanaf april begint de sneeuw langzaam te smelten en geeft het een kijkje in het prachtige landschap wat al die tijd verborgen is geweest. Ondanks dat er zonder de sneeuw geen winterse activiteiten ondernomen kunnen worden, is er ook in de zomermaanden voldoende te beleven. Wat dacht je van het spotten van wilde dieren zoals beren of heerlijk wandelen en genieten van de rustige, ongerepte natuur?

Filteren