Bijzondere overnachtingen in sfeervol Ruka

Overnachting Lapland

Wil jij op een bijzondere locatie overnachten tijdens je toch al speciale vakantie in Lapland? Mökki Travel biedt je de mogelijkheid het land te beleven zoals de inwoners dat zelf doen! Op onze site vind je een uitgebreid aanbod aan bijzondere vakantiehuisjes: de authentiek Finse mökki’s. Oergezellig en superknus. Te midden van al het natuurschoon dat Fins Lapland kenmerkt, de talrijke activiteiten en vanzelfsprekend de kans om oog in oog te komen staan met het Noorderlicht, beleef je een onvergetelijke ervaring met deze bijzondere overnachtingen op een net zo bijzonder plekje: het onbekende maar werkelijk wonderschoon gelegen Ruka.

Origineel overnachten in een mökki

Het is weer eens wat anders: een aparte overnachting, diep in de wouden van Fins Lapland. Zowel in de zomer als in de winter zijn ze zeer comfortabel, knus en ja, heel speciaal. Wil je overnachten in de natuur, dan is dit dé manier. Verder zijn de mökki’s van alle gemakken voorzien en vormen ze een perfecte uitvalsbasis voor allerlei activiteiten. Je speciale overnachtingen in een mökki maken je verblijf tot een totaal andere ervaring dan andere vakanties. Mökki Travel is vernoemd naar de mökki’s: speciale, authentieke houten huisjes waar de Finnen graag zelf vakantie vieren. Hoe zij dat doen? In de zomer wordt er veel gezwommen in één van de prachtige meren. Of gevist. Wandelen en raften is er ook een goeie vorm van ontspanning. En in de winter is er vooral de wintersport. Wanneer de Finnen hun huisje niet zelf gebruiken, verhuren ze deze graag. De meeste beschikken over een sauna en open haard en het mooie eraan is dat ze zich op de mooiste plekjes in de natuur bevinden. Op mokkitravel.nl vind je ze in alle soorten en maten.

Over Ruka: wintersport, husky-tochten, beren spotten en meer

Wintersport is mateloos populair: de skipistes van Ruka zijn tot middernacht open en sfeervol verlicht. Bovendien is het er zelden druk en zijn er kleine (of helemaal geen) wachtrijen. En dat tot ‘s avonds laat! Want wanneer de schemering invalt, wordt de skipiste verlicht zodat er tot laat in de avond geskied kan worden. Maar met louter het stempel ‘ski-oord’ doe je deze plaats echt tekort. Er is namelijk veel meer te doen. Een husky-safari is een fantastische manier om de omgeving te verkennen: je bestuurt je eigen slee die voortgetrokken wordt door zes tot acht immer enthousiaste husky’s. Meer adrenaline aanmaken doe je op hoge snelheid met de sneeuwscooter, een heftig tripje waarbij je de Russische grens aantikt. Of, ook leuk: ijskarten. Karten op ijs! Overigens is het in de omgeving gelegen Nationaal park Oulanka ook een interessante optie: hier kun je kanovaren en een korte of lange Berenroute nemen. het woord zegt het al: beren spotten dus. In ieder geval biedt Ruka je genoeg voor een onvergetelijke vakantie; je zou bijna vergeten dat er ook gegeten en gedronken moet worden. Wees gerust: Ruka is niet groot maar biedt wel een supermarkt, dertig restaurant(je)s en een stuk of tien barretjes. Kippis, oftewel: proost!

Ruka 's avonds

En natuurlijk…

Dit verschijnsel mag niet onbesproken blijven als je het over Lapland hebt. Het is een absoluut wonder der natuur en een groot voorrecht om meegemaakt te mogen hebben. Je kent de lichtgevende golven in de hemel wel van foto’s en reisprogramma’s, maar als je het met eigen ogen ziet, geloof je het pas echt. Het zijn, kort uitgelegd, elektrisch geladen deeltjes die door de zon de ruimte in geslingerd worden. Dit begrip noemen we de zonnewind. Een fractie van al deze deeltjes komt in onze atmosfeer, waar ze botsen met zuurstofatomen en stikstofmoleculen. Door die botsingen ontstaan lichtdeeltjes. Hoe krachtiger de zonnewind, hoe meer lichtdeeltjes. Dat is, mits het ‘s nachts gebeurt, het wonderlijke groene Noorderlicht. Het is nooit precies te voorspellen wanneer het te zien is, zeker niet op de lange termijn. Maar er zijn wel websites en apps die toch een dappere poging doen. Helemaal zeker weten of het verschijnsel te zien zal zijn, doe je nooit. Dat maakt het ook tot zo’n groot voorrecht: de natuur is niet te doorgronden.

Lees ook: Wat is de beste reistijd voor het Noorderlicht?

Noorderlicht vanaf mökki

Doe mij zo’n vakantie in een mökki!

Alles bij elkaar zou je vergeten dat je na al die activiteiten, natuurschoon, adrenaline en de ene na de andere wauw-ervaring terugkeert naar je gezellige mökki. Bijzonder overnachten hoort bij zo’n bijzondere vakantie, toch? Op mokkitravel.nl stel je op gemakkelijke wijze je eigen vakantie samen en zoek je zelf je eigen, bijzondere plekje om je sprookjesachtige reis compleet te maken. Wijzelf hebben het mogen meemaken toen we met Mökki Travel begonnen. We weten wat er nodig is, kennen de omgeving en zorgen dat alles perfect geregeld zal zijn. Vanzelfsprekend de van alle gemakken voorziene mökki, maar ook bijvoorbeeld de boekingen voor één of meerdere lokale activiteiten. Heb je toch vragen, dan staan we je met alle plezier te woord.

Zie je jezelf al zitten, in zo’n knus huisje, open haard gezellig aan, glaasje wijn erbij misschien? Het is de ultieme manier om Lapland te ervaren zoals de inwoners dit zelf doen. Je hebt weer eens wat nieuws te vertellen en kunt er dankzij de gezonde, schone lucht weer een tijdje tegen.

Filteren