Fietsen in Fins Lapland

vrouw op mountainbike in ruka

Fins Lapland is een prachtige bestemming voor wie graag lange fietstochten maakt door de natuur. Ben je een ervaren mountainbiker en op zoek naar unieke routes of wil je gewoon ontspannen fietsen? Fins Lapland is een perfecte bestemming, waarbij met name de regio’s Ruka en Levi goed begaanbaar en bereikbaar zijn. Bij Mökki Travel vertellen we je graag meer over fietsen in Lapland.

Fietsen door de wildernis van Ruka

Ruka-Kuusamo, gelegen in het oosten van Lapland, is een perfecte bestemming voor fietsers en dan met name mountainbikers. Het terrein varieert hier van glooiende heuvels tot dichte bossen. Het biedt daardoor fietsroutes voor veel verschillende niveaus.

Populaire fietsroutes in Ruka:

  • Ruka Peak Trail: In de omgeving van Ruka vind je een uitdagende fietsroute die je leidt naar de top van Ruka Peak. Hier word je na een intense fietstocht beloond met een panoramisch uitzicht over de omringende wildernis. Deze mountainbikeroute is ongeveer 15 kilometer lang en vooral geschikt voor ervaren fietsers.
  • Oulanka National Park Loop: Dit is een meer ontspannen route van ongeveer 25 kilometer die dwars door het prachtige Oulanka National Park slingert. Een ideale route voor wie van natuur en/of vogels houdt, waarbij je ongetwijfelde wilde dieren gaat spotten.

Levi is een droombestemming voor fietsers

Levi, gelegen ten noordwesten van Ruka-Kuusamo, staat bekend om een uitgebreid netwerk van fietspaden door prachtige landschappen. Doordat er veel verschillende soorten routes zijn is het een ideale bestemming voor zowel beginners als gevorderde fietsers.

Populaire fietsroutes in Levi

  • Levi Round Trip: Een eenvoudige route van ongeveer 20 kilometer die rond het Levi-fjell (berggebied) loopt. Tijdens deze route heb je een prachtig uitzicht op heuvels en bossen en de route is geschikt voor alle niveaus.
  • Pallas-Yllästunturi National Park Trail: Dit is een meer uitdagende route dwars door het schitterende Pallas-Yllästunturi National Park. De route is ongeveer 40 kilometer lang en combineert gravelwegen met singletracks.

Tips voor fietsen in Lapland

De ruige paden en het terrein van Fins Lapland is ideaal voor mountainbiken. Zorg ervoor dat je een fiets hebt (deze kun je hier huren) met goede vering en brede banden om de rotsachtige en modderige paden aan te kunnen. Eventueel zou je nog kunnen kiezen voor een elektrische mountainbike om de heuvelachtige terreinen te kunnen verkennen zonder dat je direct écht aan het sporten bent. Er zijn verschillende verhuurbedrijven in zowel Levi als Ruka waar je deze e-mountainbikes kunt huren.

In Fins Lapland kun je het hele jaar door fietsen. In de zomer geniet je van lange dagen en gematigde temperaturen, terwijl de winter speciale uitdagingen biedt zoals fietsen op sneeuw en ijs. We raden je aan om fietsen en uitrusting te huren bij een lokaal verhuurbedrijf. Een gids zou je bovendien kunnen helpen om de beste routes te vinden en meer te kleren over de flora en fauna van de regio. Bij Mökki Travel helpen we je graag om dit voor vertrek al te regelen. Neem daarvoor even contact met ons op.

Fatbike safari met gids

Wil je eens echt uniek fietsen? Bij Mökki Travel bieden we een fatbike safari aan door de regio van Ruka. Deze unieke ervaring laat je de omgeving op een geheel andere manier ontdekken.

Fatbikes in Finland

Tijdens deze safari daag je jezelf uit door samen met je gids op een fatbike (een soort mountainbike met extra dikke banden) de mooiste uitkijkpunten van de omgeving Ruka-Kuusamo te ontdekken. De route wordt aangepast aan de groep zodat iedereen mee kan, geen zorgen dus als je weinig fietservaring hebt. Tijdens de trip is er bovendien tijd voor een pauze om worstjes te grillen boven een vuurtje, gezellig! Je kunt kiezen uit een elektrische fatbike of een reguliere fatbike. In totaal duurt de trip ongeveer 1,5 tot 2 uur.

De fatbike safari is leuk voor zowel beginners als ervaren fietsers. De gidsen zijn goed bekend met de omgeving en passen de routes aan naar de wensen en capaciteiten van de groep. Deze safari is in onze ervaring echt een onvergetelijke beleving waarbij je het échte Lapland ontdekt.

Fietsen in Lapland met Mökki Travel

Bij Mökki Travel helpen we je graag om het maximale uit je vakantie naar Lapland te halen. We bieden daarom op maat gemaakte reizen, afgestemd op jouw wensen en interesses. Deze reizen zijn inclusief comfortabele accommodatie, gidsdiensten en excursies in Levi of Ruka. Je verblijft altijd in een zogeheten mökki, een authentieke houten Finse vakantiehuisje. Geen drukke hotels dus, maar de échte Lapland ervaring!

Neem contact met ons op voor een offerte op maat en begin alvast met dromen over je avonturen in het prachtige Fins Lapland. Ga je puur voor het fietsen of wil je simpelweg zoveel mogelijk unieke ervaringen opdoen in Lapland? We helpen je graag met een onvergetelijke vakantie naar dit prachtige winterwonderland dat ook nog eens super mooi is in de andere seizoenen!

Filteren