Ontdek wildlife in Lapland

Rendier in de sneeuw

Lapland is het betoverende gebied in het noorden van Finland. Het staat breed bekend om zijn adembenemende landschappen en ongerepte natuur. Wat veel mensen echter niet weten, is dat dit uitgestrekte gebied ook de thuisbasis is van een zeer grote verscheidenheid aan wilde dieren. Van het iconische rendier tot wilde beren en poolvossen, Lapland is een ware schat voor de natuurliefhebber. Ga samen met Mökki Travel op ontdekkingsreis door de arctische wildernis van Lapland en ontmoet alle inwoners.

Rendieren: iconen van Lapland

Als er nu één dier is dat synoniem staat voor Lapland, dan zijn het toch wel de rendieren. Deze majestueuze dieren, met hun imposante geweien en zachte vacht, zijn al eeuwenlang nauw verbonden met de cultuur en tradities van de Sami. Dit is de inheemse bevolking van noordelijk Scandinavië, die hier nog steeds woont. Tijdens je bezoek aan Lapland is de kans groot dat je deze dieren ergens in het wild tegenkomt, grazend op de toendra’s of rustig wandelend langs de bosrand. Lapland kent namelijk meer rendieren dan menselijke inwoners!

Wil je graag een nog intensere ervaring beleven met de rendieren? Dan is een rendiersafari de perfecte activiteit. Hierbij krijg je de kans om de prachtige dieren van dichtbij te bewonderen terwijl je door de landschappen van Lapland trekt.

Beren spotten

Een ontmoeten met de bruine beer in zijn natuurlijke habitat is misschien wel een van de meest opwindende belevenissen die je kunt hebben tijdens je bezoek aan Lapland. Hoewel beren van nature schuw zijn en meestal mensen vermijden, bieden onze berensafari’s je de kans om deze indrukwekkend dieren te observeren. Uiteraard is dit volledig veilig en doen we dit vanuit speciale observatiepunten in schuilplaatsen.

Terwijl je in stilte wacht, omring door de wildernis, is de spanning voelbaar terwijl je hoopt op een glimp van deze ‘koning van het noorden’. Wanneer een wilde beer eindelijk tevoorschijn komt uit het dicht bos is het een ervaring die je nooit zult vergeten. De kracht, gratie en de wilde schoonheid van dit grote roofdier in het wild is een machtig gevoel. Belangrijk om te weten is dat de beer een winterslaap houdt en dus alles tijdens de zomer in Lapland te zien is.

Drie beren in Finland

Spookachtige poolvossen

In de uitgestrekte bossen van Lapland woont een fascinerend roofdier dat we in Nederland ook niet zo kennen: de poolvos. Met zijn dikke witte vacht, een perfecte camouflage in de winterse omgeving, is de poolvos een meester in het overleven in barre klimaten. Hoewel ze vaak schuw zijn en dus moeilijk te spotten, heb je in Lapland toch de kans om deze mysterieuze dieren in hun natuurlijke habitat te zien. De kans dat je er eentje spot is niet groot, maar toch is het mogelijk om poolvossen te zien terwijl ze op jacht zijn naar een prooi of wanneer ze hun jongen verzorgen in de wintermaanden.

Geluid en kleur door vogels

Naast zijn imposante zoogdieren herbergt Lapland ook een grote hoeveelheid vogelsoorten. Dit varieert van indrukwekkende roofvogels zoals de zeearend tot kleurrijke zangvogels, zoals de beflijster. Tijdens de zomermanden komen duizenden trekvogels naar Lapland om te broeden in de uitgestrekte moerassen en ‘wetlands’. Het gebied is hierdoor een waar paradijs voor vogelliefhebbers.

Bescherming van wildlife

Terwijl je geniet van de prachtige natuur en wildlife van Lapland, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de natuur hier kwetsbaar is voor verstoring door mensen. Duurzaam toerisme is daarom essentieel voor het behouden van de biodiversiteit en het welzijn van de wilde dieren in Lapland.

Neem deel aan georganiseerde activiteiten en excursies, geleid door een ervaren gids, zodat je niet onbedoeld schade toebrengt aan de omgeving. Deze gids kan je meer vertellen over het ecosysteem en hoe je deze het best kunt respecteren. Bovendien dragen de inkomsten uit duurzaam toerisme bij aan het behoud van de natuurlijke habitatten en de bescherming van bedreigde diersoorten, denk bijvoorbeeld aan de nationale parken in Fins Lapland.

Rivier in Oulanka national park

Een wereld van avontuur wacht op je in Lapland

Lapland is veel meer dan alleen een winterwonderland of een bestemming voor het spotten van het Noorderlicht. Het is een levendig ecosysteem vol met wilde dieren en adembenemende landschappen die wachten om ontdekt te worden door jou. Naar welk dier kijk jij het meest uit? Het rendier, de wilde beren, de kleurrijke vogels of beproef je toch je kans op het spotten van een poolvos? Fins Lapland biedt een wereld vol avontuur.

Ga je samen met Mökki Travel op reis om de verborgen schatten van Lapland te ontdekken? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor een reis op maar naar Fins Lapland in een authentieke mökki, een traditioneel Fins vakantiehuisje.

Filteren