Vissen in Fins Lapland

vishengel in ruka

Fins Lapland is een waar paradijs voor vissers dankzij de heldere meren, rivieren en beekjes in de regio. De natuur om je heen en de stilte op de uitgestrekte wateren maken het vissen in Lapland een uniek en zeer rustgevende ervaring. We geven je bij Mökki Travel, als Lapland specialist, graag enkele tips over vissen in Fins Lapland en vertellen je meer over de viscultuur van Lapland.

Tips voor vissen in Lapland

Wil je graag gaan vissen in Lapland? Dan zijn er enkele tips om zeker rekening mee te houden:

  1. De tijd van het jaar: De beste tijd voor vissen in Lapland is van juni tot september. De meren en rivieren zijn dan volledig onthoudt en het weer is milder. Wil je echter gaan ijsvissen, dan is de periode december tot april ideaal, als de wateren volledig bevroren zijn.
  2. De locatie: Fins Lapland biedt veel uitstekende vislocaties. Het wordt niet voor niets “het land van de duizend meren” genoemd (wat er overigens in werkelijkheid bijna 200.000 zijn). Bij Mökki Travel bieden we visexcursies aan in de omgeving van Ruka en aan de Kitkajoki rivier, die bekend staat om zijn rijke viswater.
  3. Voorbereiding: Zorg voor de juiste uitrusting, afhankelijk van het type visserij dat je gaat doen. Tijdens onze excursies bieden hebben we hier eventueel het juiste materiaal al voor op locatie. Vergeet echter niet om warme kleding en waterdichte laarzen mee te nemen, vooral als je in het vroege voorjaar of in de late herfst gaat vissen.
  4. Visvergunningen: Een visvergunning is verplicht in Finland. Deze kun je eenvoudig online aanschaffen of bij de lokale kiosken en toeristeninformatiecentra. Onze excursies naar de Kitkajoki rivier is inclusief vislicentie, waardoor je tijdens deze excursie zonder extra zorgen kunt vissen.
  5. Respecteer de natuur: Fins Lapland is bekend om zijn ongerepte natuur, die vaak beschermd is. Laat tijdens je excursies geen afval achter en respecteer de lokale flora en fauna. Probeer het waar mogelijk met rust te laten, foto’s maken mag natuurlijk!

Viscultuur in Lapland

Vissen is diepgeworteld in de cultuur en geschiedenis van Fins Lapland. De inheemse Sami-bevolking leefde (en leeft nog steeds) eeuwenlang van wat de natuur te bieden had. Hierbij is en was vissen een belangrijke bron van voedsel en inkomen. Traditionele vistechnieken worden nog steeds beoefend en doorgegeven van visgeneratie op generatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van netten en vallen.

In de zomermaanden trekken de Sami naar hun traditionele vislocaties. Hier komen hele gemeenschappen samen om te vissen en de vangst samen te delen. Deze eeuwenoude traditie wordt vaak gevierd tijdens lokale festivals. Hier krijg je de kans om deel te nemen aan traditionele visactiviteiten en bovendien te proeven van lokale Lapse gerechten zoals gerookte vis en vissoep.

jongen met vis in ruka

Unieke visexcursies met Mökki Travel

Boek je je Lapland vakantie via Mökki Travel? Dan is het goed om te weten dat we bij Mökki Travel twee unieke visexcursies aanbieden die je bij kunt boeken bij je reis. Tijdens de excursies geven we je de kans om de magie van vissen in Fins Lapland zelf te ontdekken.

  1. Riviervissen in de omgeving van Ruka: Ruka ligt in het zuidenoosten van Lapland en biedt veel mogelijkheden voor riviervissen. De heldere wateren in de regio zijn rijk aan forel, snoek en baars. Tijdens onze excursie ga je een dag lag vissen met begeleiding van een lokale expert. Deze expert laat je de beste plekken zien om te vissen en helpt je bij het vangen.
  2. Raften en vissen op de Kitkajoki rivier: De Kitkajoki rivier aan de oostgrens van Fins Lapland staat bekend om zijn rijke viswater en de prachtige natuurlijke omgeving. Tijdens deze combineer combineer je de spanning van raften met het rustgevende gevoel van vissen.  We regelen tijdens deze excursies alles voor je, inclusief de vislicentie. Zo hoef je je geen zorgen te maken en geniet je van je dagje op het water. De gidsen zorgen voor een veilige en onvergetelijke viservaring, terwijl jij vist op forel en andere inheemse vissoorten.

Kom ook vissen in Lapland!

Ben jij een echte visfanaat? Dan biedt vissen in Fins Lapland je een unieke combinatie van avontuur, ontspanning én cultuur. Met de juiste voorbereiding geniet je van enkele van de beste viswateren ter wereld! Bij Mökki Travel helpen we je graag om het meest uit je visavontuur te halen met onze op maat gemaakte excursies. Bovendien helpen we je graag bij het samenstellen van je droomreis naar Lapland!

Vraag een vrijblijvende offerte op maat aan voor een vakantie naar Lapland, inclusief visexcursies, en wie weet zien we jou binnenkort vissen op een van de prachtige wateren van Lapland.

Filteren