Wintersport in Ruka-Kuusamo

Vrouw met skistokken in Lapland

Wintersport in Ruka-Kussamo

Een wintersport in Ruka-Kuusamo staat garant voor een vakantie vol winterplezier en toffe ervaringen. Hier geniet je zo’n 200 dagen per jaar van de beste pistes en de mooiste uitzichten. Niet voor niets werd Ruka in 2016 nog uitgeroepen tot beste skigebied van Finland! Waarom dat zo is leggen we je hier uit.  

Sneeuwzekerheid in Ruka

Meer dan 200 dagen per jaar beschikt het skigebied van Ruka-Kuusamo over een dik pak sneeuw. De wisselvallige winters in de Alpenlanden en de sneeuwzekerheid in Ruka-Kuusamo maken dit gebied dus uitstekend voor een sneeuwzekere wintersportvakantie.  

Ligging en pistes in Ruka 

Vanuit het centrum van Ruka stap je direct in de skilift naar boven. De skipistes zijn perfect geprepareerd en zowel voor beginners als voor ervaren wintersporters zijn er heerlijke afdalingen. Het skigebied beschikt over blauwe, rode en zwarte pistes. Daarnaast is er maar liefst 152 kilometer aan langlauftracks aanwezig waarop je kunt genieten van verschillende routes door een prachtig winters landschap. De eerste pistes zijn geopend vanaf begin oktober. Hieronder vind je alle belangrijke informatie over het skigebied van Ruka: 

  • Aantal pistes: 35, waarvan 30 verlicht 
  • Aantal skiliften: 22 skiliften, waarvan 5 stoeltjesliften 
  • Hoogste punt: 492 meter 
  • Laagste punt: 249 meter 
  • Langste piste: 1300 meter 
  • Funpark: Ja 

Faciliteiten 

Het skigebied van Ruka beschikt over uitstekende faciliteiten. Of je nu wilt lunchen, een kopje koffie wilt of op zoek bent naar een leuke plek voor de après-ski; er zijn verschillende leuke bars en restaurants te vinden, zowel aan als rondom de pistes. We delen graag onze favorieten met je! Ook mogelijkheden voor skiverhuur, een skischool en een supermarkt zijn dichtbij de piste te vinden. 

Funpark – Ruka Park

Ben je op zoek naar meer avontuur tijdens een dagje op de piste? Dan is het Funpark wellicht iets voor jou! In het skigebied van Ruka vind je namelijk het populairste funpark van Finland: Ruka Park. Een ideale locatie voor de liefhebbers van freestyle. Het park beschikt over verschillende soorten rails en schansen van 2 tot maar liefst 20 meter hoog! 

Familieplezier  

Vanuit Ruka kun je met de gloednieuwe gondelbaan naar het Rosa & Rudolf familiepark. Dit is het grootste sneeuwpark van Finland waar veel te beleven is voor het gezin. Er zijn leuke, uitdagende pistes voor de kinderen en beginners. Ook zonder ski’s of snowboard kunnen zij zich hier prima vermaken in de speeltuin met onder andere een bandenglijbaan in de sneeuw! Daarnaast kun je met het gezin, onder het genot van een warme chocomel, heerlijk opwarmen in het aangrenzende restaurant Ski Bistro. 

Filteren