Wat kun je verwachten van een Finse winter lodge?

Finse winter lodges zijn super gezellig en knus! Dat heeft onder meer te maken met hun houten constructie, vaak van binnen afgewerkt met open haard en zelfs een Finse sauna. Je maakt je eigen maaltijden in de keuken en settelt je in het mooie huisje. Wil jij graag overnachten in een Finse winter lodge? We vertellen je er graag meer over!

Finse winter lodge = mökki

Een lodge kun je ook wel vergelijken met een chalet of blokhut. Daar krijg je wellicht al een gezellig gevoel bij, en ze zijn nóg gezelliger als ze ook in de mooiste omgeving staan. Een prachtige natuur, eventueel in het winterseizoen met sneeuw, dat is wat je mag verwachten. De Finnen noemen een winter lodge een mökki, wat het Finse woord voor vakantiehuisje is. Maar niet zomaar een, want ze hebben veel comfort te bieden!

Aanschuiven bij de open haard

Een van die factoren waardoor de Finse winter lodges zoveel comfort bieden, is door de ingebouwde open haard. Dat hebben ze bijna allemaal! Zie je het al voor je? Na een heerlijke dag buiten, die je bijvoorbeeld gevuld hebt met wandelen of wintersporten, schuif je ’s avonds lekker aan bij de open haard. Daar is het goed vertoeven. Nu nog een lekker drankje erbij en napraten over de leuke dag en de planning voor de volgende dag.

Genieten in de Finse sauna

Veel Finse winter lodges hebben nog een extra verrassing voor je in petto. Althans, bij de vakantiehuisjes die we bij Mökki Travel selecteren. En dat is… de Finse sauna! Hoe fijn is het om na een actieve dag nog even te relaxen in je privé sauna?! Ze zeggen wel eens dat je Finland niet écht hebt ervaren als je er niet in de sauna bent geweest. En die heb je dan ook nog eens dichtbij huis, zonder anderen, ontspanning ten top!

Hoe selecteren wij Finse lodges?

Mökki Travel is aanbieder van Finse winter lodges, en daarvoor hanteren we een zorgvuldig selectieproces. We vinden het belangrijk dat de vakantiehuisjes aan bepaalde eigenschappen voldoen, zodat het er zeker goed vertoeven is. Hieronder lees je wat je minimaal van onze Finse lodges mag verwachten.

1.     Goede locatie in Ruka

Wij zijn fan van de Fins Lapland locatie Ruka! Daarom bevinden de meeste huisjes zich in deze Finse plaats. We stellen als voorwaarde dat ze op loopafstand van de skibushalte of een skilift en het centrum van Ruka liggen. Wat Ruka zo bijzonder maakt? In deze plaats staan de huisjes midden in de natuur, maar is het centrum toch dichtbij. Een knusse hotspot dat de perfecte combinatie tussen natuurpracht, rust en toerisme biedt. Liever naar de Finse plaats Levi? Ook daar bieden we een aantal lodges die aan dezelfde eisen voldoen.

2.     Keuken is een must

Hoewel niet iedereen altijd zelf wil koken op vakantie, merken we dat de keuken toch meer dan gewaardeerd wordt. Al is het maar om ’s ochtends verse broodjes af te bakken in de eigen oven. Daarnaast vinden mensen het ook heerlijk om in de Finse lodge samen met zijn allen gezellig ’s avonds te eten. Zeker als de open haard aanstaat. Super knus en gezellig, en na een koude dag maak je het er zo warm als je zelf wilt.

3.     Comfortabele faciliteiten

Op een hard bed en oncomfortabele douche zit niemand te wachten. Wij hechten veel waarde aan comfort en kiezen dus graag huisjes die ook een heerlijke zithoek bieden, een kwalitatief bed en natuurlijk warme douche. Zo ervaar je de luxe van je eigen Lapland lodge. En daarnaast heb je dus ook altijd de keuze om een huisje met open haard en sauna te boeken, waar de meeste vakantiegangers dan ook de voorkeur aan geven.

Hoe kies je de beste Finse winter lodge voor je vakantie?

Iedere Finse winter lodge is anders en daarnaast heeft iedereen uiteraard persoonlijke voorkeuren. Om je een handje te helpen met het vinden van je ideale mökki hebben we een handige keuzehulp opgesteld. Je vult de gewenste locatie in (Ruka of Levi) en de afstand tot het centrum, de skilift en de skibus. Zo kun je bijvoorbeeld al binnen maximaal vijf minuten op de gewenste locatie zijn. Neem zelf eens een kijkje om te zien wat bij je past. We geven je ook graag persoonlijk advies.

Verschil Zweedse en Finse winter lodge?

Twijfel je bijvoorbeeld nog of je naar een Finse of Zweedse winter lodge zou gaan? Het grootste verschil tussen de vakantiehuizen is toch meestal wel de sauna die je in Fins Lapland wel krijgt! De Finse winter lodge met sauna is een echte aanrader!

Kijk je naar andere factoren, dan zie je dat de natuur in Fins Lapland meer uitgestrekt is met bevroren meren, terwijl Zweeds Lapland meer heuvelachtig is met besneeuwde bergtoppen. Verder is Fins Lapland over het algemeen voordeliger dan Zweeds Lapland. Zo zijn de boodschappen er minder duur, wat ideaal is als je in je eigen lodge een heerlijke maaltijd wilt bereiden. Lees hier meer over de verschillen tussen Zweeds en Fins Lapland als je nog twijfelt wat het beste bij je past.

Finse winter lodge boeken bij Mökki Travel!

Zoals je merkt zijn we bij Mökki Travel fan van Fins Lapland en helpen we je graag met het samenstellen van je ideale reis! Snuffel zelf eens door het aanbod Finse winter lodges of geef je wensen aan ons door voor persoonlijk advies.

We helpen je graag met het samenstellen van je perfecte reis in Fins Lapland, van een comfortabele winter lodge tot het boeken van activiteiten als ijsvissen, een rendiertocht, wintersporten en een bezoek aan een husky farm. Neem contact met ons op voor een offerte op maat en ga voor die droomvakantie in Fins Lapland!

Laat een reactie achter

Filteren