Sneeuwscooteren in Lapland: is het moeilijk?

sneeuwscootertocht in Lapland

Als je op zoek bent naar een unieke winterervaring, dan is sneeuwscooteren in Lapland zeker een aanrader. De uitgestrekte sneeuwvlaktes, de besneeuwde bossen en de prachtige uitzichten maken het rijden op een sneeuwscooter tot een onvergetelijke ervaring. Maar misschien vraag je je af of het wel veilig is en of je wel voldoende ervaring hebt om een sneeuwscooter te besturen als je dit nog nooit hebt gedaan. In dit artikel gaan we daarom dieper in op de vraag of het moeilijk is om een sneeuwscooter te besturen en wat je kunt verwachten als je een sneeuwscooterexcursie boekt bij Mökki Travel.

Geen ervaring nodig, wel een rijbewijs

Eerst en vooral is het belangrijk om te weten dat je voor het besturen van een sneeuwscooter geen specifieke ervaring nodig hebt. Bij Mökki Travel kun je terecht voor verschillende soorten sneeuwscooterexcursies, waarbij zowel beginners als meer ervaren bestuurders welkom zijn. Voordat je vertrekt, krijg je van de gidsen een uitgebreide instructie over hoe je de sneeuwscooter moet besturen en welke veiligheidsvoorschriften je moet naleven. Zo kun je met een gerust hart op pad.

Alle sneeuwscooterexcursies bij Mökki Travel zijn inclusief gids, benodigde materialen, snacks voor onderweg en verzekering. Om een sneeuwscooter in Finland te mogen besturen heb je wel een geldig rijbewijs nodig en dien je minimaal 18 jaar oud te zijn. Heb je geen rijbewijs? Volwassenen en kinderen vanaf 1,40m mogen wel achterop.

Gemakkelijk te besturen

Eenmaal op de sneeuwscooter zul je merken dat het besturen ervan niet zo moeilijk is als het misschien lijkt. De meeste sneeuwscooters hebben een automatische versnellingsbak, waardoor het schakelen geen probleem is. Het sturen gaat via het stuur, net als bij een gewone motorfiets. Het is wel even wennen, omdat een sneeuwscooter iets zwaarder stuurt dan een gewone motorfiets, maar na een paar minuten heb je het al snel onder de knie.

Snelheid en veiligheid

Tijdens de sneeuwscooterexcursie zul je merken dat je al snel wat meer snelheid kunt maken. Het is belangrijk om hierbij de veiligheidsvoorschriften goed in acht te nemen. Zo mag je bijvoorbeeld niet sneller rijden dan de gids en dien je voldoende afstand te houden van je voorganger. Ook is het belangrijk om goed op te letten op de omgeving, aangezien je je in een besneeuwd landschap bevindt en er dus mogelijk obstakels kunnen zijn die je niet direct ziet.

Belangrijkste voorbereiding is goede kleding

Een sneeuwscooterexcursie heeft dus geen specifieke voorbereiding of ervaring nodig. Iedere ervaring op een gewone scooter of motor helpt echter natuurlijk om je iets meer zelfverzekerdheid te bieden. De belangrijkste voorbereiding die je kunt doen voordat je op sneeuwscootertocht gaat is echter om je heel goed en warm aan te kleden. Dit heeft verschillende redenen:

1. Bescherming tegen de kou: Lapland is een van de koudste plekken op aarde en de temperatuur kan dalen tot ver onder nul. Om jezelf te beschermen tegen de kou is het belangrijk om warme en dikke kleding te dragen. Dit kan bestaan uit verschillende lagen kleding, waardoor je jezelf goed kunt isoleren en je lichaamswarmte kunt vasthouden.

2. Bescherming tegen de wind: Naast de kou kan ook de wind een grote rol spelen in Lapland. Het kan behoorlijk hard waaien en daardoor voelt de temperatuur nog kouder aan. Door het dragen van dikke kleding ben je beter beschermd tegen de wind en blijf je warm.

3. Veiligheid: Het dragen van dikke kleding heeft ook te maken met veiligheid. Tijdens het sneeuwscooteren kun je namelijk te maken krijgen met sneeuwval en andere weersomstandigheden. Wanneer je dikke kleding draagt, ben je beter beschermd tegen de sneeuw en andere elementen. Dit voorkomt onderkoeling, maar zorgt ook voor meer bescherming als je onverhoopt zou vallen.

Vrouw bij rendieren in Lapland

Kortom, dikke kleding is essentieel tijdens het sneeuwscooteren in Lapland. Het beschermt je niet alleen tegen de kou en wind, maar ook tegen andere onverwachte omstandigheden en zorgt daarmee voor een veilige en comfortabele ervaring.

Voor je vakantie naar Lapland is het sowieso belangrijk om goede winter- en thermokleding mee te nemen. Ga voor meer informatie hierover naar onze informatiepagina over kledingadvies in Lapland.

Excursies bij Mökki Travel

Bij Mökki Travel kun je terecht voor verschillende soorten excursies in Lapland. Ook voor sneeuwscooteren zijn er meerdere mogelijkheden, zoals bezoekjes aan een huskyboerderij, rendierboerderij of een trip naar de Russische grens. We bieden zelfs sneeuwscootertochten in het donker aan!

De excursies zijn inclusief professionele gidsen, sneeuwscooters en uitrusting. Je hoeft dus geen eigen sneeuwscooter te hebben of speciale kleding aan te schaffen. Bij Mökki Travel kun je een complete vakantie naar Lapland boeken, inclusief verschillende excursies zoals sneeuwscooteren, huskytochten en het bekijken van het noorderlicht.

Conclusie

In het kort: het besturen van een sneeuwscooter is niet moeilijk, je hoeft je hier zorgen over te maken wanneer je de excursie boekt via Mökki Travel. Het is een unieke ervaring die je niet wilt missen tijdens je vakantie in Lapland. Of je nu een beginner bent of al vaker hebt gesneeuwscooterd, we hebben onze excursies zelf getest en ze zijn toegankelijk voor alle volwassenen. Met professionele gidsen en goed onderhouden sneeuwscooters ben je verzekerd van een veilige en onvergetelijke ervaring. Boek nu je vakantie naar Lapland bij Mökki Travel en ontdek het zelf!

Filteren