Zijn er nog corona maatregelen in Finland?

Datum update: 21-03-2023

De kleurcode voor het reisadvies naar Finland is groen. Sinds 1 juli 2022 zijn de COVID-maatregelen voor reizen naar Finland opgeheven. In praktijk wil dat zeggen dat je geen vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testcertificaat voor hoeft te leggen. Goed nieuws, want dat betekent dat je weer kunt genieten van een reis naar dit prachtige land. Mökki Travel helpt je graag met het samenstellen van je perfecte Lapland reis!

Welke corona maatregelen gelden in Finland?

Voor reizen van Nederland naar Finland en andersom gelden geen COVID-19 maatregelen. Ook in het land zelf zijn geen verplichtingen meer van kracht.

  • Groene kleurcode voor reisadvies
  • Mondkapje in Finland niet verplicht
  • Geen avondklok of social distancing regeling
  • Geen quarantaineplicht bij aankomst of terugkomst
  • Coronabewijs in welke vorm ook is niet nodig

Coronabewijs Finland nodig? Nee!

Als je naar Finland wilt reizen is er géén vaccinatieplicht. Alle COVID-maatregelen voor reizen naar Finland zijn opgeheven. Dat betekent dat zowel mensen met als zonder vaccinatie een reis naar Finland kunnen maken. Ook een testbewijs is niet nodig als je op het vliegveld stapt of aankomt.

Van Finland naar Nederland reizen

Voor het reizen vanuit Finland naar Nederland geldt er géén vaccinatieplicht. Ook het voorleggen van een testbewijs is niet nodig. Kortom, zowel op de heenweg als de terugweg kun je zonder vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs reizen. Ook de regel dat Nederlanders na terugkomst uit Finland 14 dagen in zelfisolatie moeten is niet meer van kracht.

Benodigde documenten reizen naar Finland

Wat heb je dan wel nodig voor reizen naar Finland? Dit Scandinavische land is een EU-lidstaat sinds 1995 en behoort sinds 2001 ook tot de Schengenzone. Dat wil zeggen dat je naar Finland kunt reizen met een geldig identiteitsbewijs of paspoort. Een visum voor Finland is niet nodig.

In Finland mondkapje dragen niet noodzakelijk

Een mondkapje dragen in Finland is niet noodzakelijk, het is géén wettelijke verplichting. Wel wordt er vanuit de gezondheidsinstanties aanbevolen om in drukke en afgesloten openbare ruimtes waar het lastig is om afstand te bewaren, alsnog een mondkapje te dragen. Afstand bewaren is niet verplicht, maar uiteraard aanbevolen. Het openbaar vervoer is actief volgens de normale dienstregeling. Ook hier is een mondkapje niet verplicht, maar wordt het wel geadviseerd.

Coronabewijs Finland uitgaan

Wie graag het nachtleven ontdekt of overdag op ontdekkingstocht gaat hoeft ook geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Restaurants, winkels, bioscopen, musea, discotheken en andere uitgaansgelegenheden zijn zonder registratie of bewijs toegankelijk.

Geen avondklok in Finland

Er is geen avondklok in Finland. Sterker nog, op het moment tijdens de tweede Coronagolf hanteerden veel landen een avondklok, maar Finland bleef buiten schot. In Finland kun je dus genieten tot in de late uurtjes, je bepaalt zelf je bedtijd!

Finland Corona maatregelen waren scherp

Wat opvalt als je Finland vergelijkt met andere Europese landen, is dat het land erg streng was voor wie het land wel en niet binnen mocht. Zo was je alleen welkom als je uit een land kwam waar het aantal besmettingen lager (of hetzelfde) lag als in Finland. En dat was toen nergens in Europa.

Corona regels Finland afgeschaft

Vooralsnog wordt verwacht dat de Finse corona maatregelen blijven zoals ze nu zijn, maar regels kunnen uiteraard altijd veranderen. Kijk voor actuele informatie over de kleurcode en COVID-19 maatregelen in Finland altijd even het Finland reisadvies van de Rijksoverheid.

Mökki Travel weer actief!

Bij Mökki Travel zijn we in ieder geval blij dat de situatie stabiel is en dat de grenzen naar dit prachtige land weer open zijn. Nu de COVID-19 maatregelen niet meer van kracht zijn, kan iedereen weer genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft.

Als aanbieder van reizen naar Fins Lapland hebben we in de beginperiode van COVID-19 uit noodzaak meerdere vakanties moeten annuleren. We zijn verheugd dat we nu weer een doorstart hebben kunnen maken en hopen iedere liefhebber te helpen met het samenstellen van die droomreis naar Finland, of eigenlijk het mooie Lapland!

Ontdek Fins Lapland met Mökki Travel

Spreekt Finland jou erg aan en zou je graag eens naar Fins Lapland willen reizen? Kies dan voor een volledig op maat samengestelde reis met Mökki Travel. Van ijsvissen tot sledetochten, rendiersafari, skiën of een sneeuwschoenwandeltocht, het kan allemaal. Snuffel eens rond op onze website of neem contact met ons op voor het samenstellen van jouw droomvakantie naar Fins Lapland!

Filteren