Ice Karting race

Levi, Lapland
Ice karting lapland
Ice karting lapland

Scheuren op het ijs: Ice Karting in Lapland

Lapland staat bekend om haar witte vredigheid, besneeuwde bossen, het Noorderlicht en de bescheiden cultuur van het inheemse Sami volk. Het gebied beslaat het noordelijkste en koudste punt van Europa in de landen Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland en is één van Europa’s meest verlaten plekken, waar de meeste bezoekers komen om rust en onaangetaste natuur te vinden. Toch is het rustige Lapland met haar extreme weer ook de perfecte plek voor een unieke en spannende race-ervaring: ijskarten op echt ijs. Bij Ice Karting Lapland in Ruka, een klein dorp en ski-resort in het noordoosten van Finland, kunnen waaghalzen, adrenaline junkies en racefanaten terecht voor de race van hun leven.

Hoe werkt ijskarten?

Ice Karting Ruka heeft een speciaal parcours aangelegd voor kartraces op ijs. De baan en karts die worden gebruikt zijn vergelijkbaar met die in een normale kartrace, maar met twee belangrijke aanpassingen: de racebaan ligt op een natuurlijke ijsvlakte en de karts zijn uitgerust met spijkerbanden. In de races strijden tien bestuurders in hun eigen karts tegen elkaar om als eerste over de finish te glijden en de felbegeerde overwinning op te strijken. Snelheid is dus essentieel, maar verlies de controle niet! Door de extreme omstandigheden en gladde ondergrond zijn stuurtechniek en een goede beheersing van het voertuig in de bochten nog belangrijker dan puur tempo.

Wie kan deelnemen aan een karting Finland race?

Ijskarten op echt ijs voelt compleet anders dan normaal karten en de controle behouden kan een serieuze uitdaging zijn. Dit maakt ijskarten soms lastig, maar vooral heel erg leuk. Gelukkig krijgen bezoekers de kans om eerst enkele rondjes te rijden om op te warmen en gewend te raken aan de baan en hun voertuig, voordat de race van zo’n 25 minuten lang wordt aangevangen. In principe is het iedereen, van iemand die nog nooit in een kart heeft gezeten tot ervaren racers, toegestaan deel te nemen aan de kartraces bij Ice Karting Ruka, maar om veiligheidsredenen moeten deelnemers wel de minimumlengte van 1.50 meter behalen. Alle deelnemers racen mee in een kwalificatierace, waarna alle racers een eerlijke finale rijden tegen tegenstanders die ongeveer dezelfde snelheid hebben behaald in de kwalificaties.

Waarom ijskarten in Lapland?

Bezoekers aan Lapland die op zoek zijn naar een nieuwe enerverende belevenis in de buitenlucht van het kalme noorden van Europa vinden in Ice Karting Ruka de perfecte oplossing. Skiërs en snowboarders weten sowieso wel raad met snelheid en techniek in de sneeuw, maar om de overweldigende stilte te verbreken met scheurende motors en slippende banden geeft een heel nieuw aspect aan hun wintersport ervaring. Ook liefhebbers van autoracen en rally’s zijn in de sneeuw van Ruka ook helemaal in hun element, want er bestaat geen andere sensatie die je als amateur zó het gevoel kan geven in een echte sneeuw-rallyrace deel te nemen. Wie je ook bent, ijskarten op echt ijs in Finland is een herinnering die je bijblijft.

Additionele informatie

Het parcours is gelegen in Ruka, 500 meter van het Safari House.
Duur: 60 minuten, waarvan 25 minuten wordt gereden.
Prijs: € 60,00 p.p. (race open voor alle deelnemers)
Inclusief: Alle benodigheden

Reviews

Prachtreis

5,0 rating
maart 3, 2020

Met Mökkitravel hebben wij een prachtige reis naar Finland gemaakt. Het boeken was heel makkelijk. Kies zelf een huisje, kies de vlucht, kies de activiteiten: alles in handige stappen op 1 website bijeen. In Finland konden wij keurig met de bus naar ons huisje, wat zelfs nog iets goedkoper was dan Mökki had aangegeven. Het huisje was heerlijk knus en warm bij aankomst. Bij alle activiteiten werden we opgehaald en thuisgebracht. En wat een leuke activiteiten waren het: rendieren, husky’s en noorderlicht. We hebben alles gezien en het was een geweldige belevenis. Mökki Travel, bedankt!

Familie Hiensch

Schitterende reis naar Ruka, Lapland - februari 2020

5,0 rating
maart 2, 2020

We hebben een ontzettend mooie reis gehad waarin alles keurig verzorgd was. We kregen goede tips vanuit Mökki en genoten volop! Op de laatste avond nog een schitterende toegift met een helder Noorderlicht. Echt een aanrader.

Jos

Adembenemend zo mooi kan Finland zijn

5,0 rating
maart 1, 2020

Mökki, dank voor de door jullie ‘top’ georganiseerde reis naar Ruka, waarbij jullie uitstekend met onze wensen rekening gehouden hebben.
Kortom een heerlijke actieve week gehad vanuit ‘onze Mökki’ aan het Frozen Lake. Met als ‘kers op de taart’ het mooie schouwspel van Noorder licht.

Eric

Een ultieme winterwonderland ervaring!

5,0 rating
maart 1, 2020

Een fantastische ervaring. Mökki travel heeft de vliegreis, taxi, accommodatie en excursies perfect geregeld. We verbleven in een mooie mökki in Ruka. Vanuit dit wintersportdorpje kun je aan allerlei activiteiten deelnemen; sneeuwscootertocht, huskytocht, skiën, langlaufen, wandelingen door natuurparken, etc. We hadden het geluk om in één week twee keer het Noorderlicht te zien bij het bevroren meertje, vlakbij onze Mökki.

Lizet

Prachtige ervaring

5,0 rating
maart 1, 2020

We hebben genoten van een super mooie vakantie in Lapland. Alles was goed geregeld van begin tot eind. Ons huisje was heel knus en van alle gemakken voorzien. Mökki Travel heeft ons goed geinformeerd voor onze reis begon kregen we veel informatie en handige tips! We zullen zeker nog eens terug gaan en bij Mökki Travel boeken. Het was een reis om nooit te vergeten.. prachtige natuur & ontzettend veel leuke activiteiten om te doen!
Chapeau Mökki Travel!
Tot de volgende keer☃️
Groetjes,
Ruby en Ralph

Ruby en Ralph
Lees meer reviews
Filteren