Meer over Ruka

Authentieke Finse huisjes (Mökki's). Beleef Lapland zoals de Finnen het doen!

Persoonlijke service Reizen op maat Authentieke Finse huisjes

Meer over Ruka

Ruka is een plaats die behoort tot de Finse gemeente Kuusamo. Kuusamo behoort tot het Fins heuvellandschap en staat bekend om zijn vele nationale parken.  

In Ruka zijn er volop mogelijkheden om een typisch Lapse vakantie te combineren met wintersport. Het skigebied van Ruka is in 2016 en 2019 door de World Ski Awards uitgeroepen tot het beste skigebied van Finland. Het aantal kilometers piste kan niet tippen aan de grote skigebieden in Frankrijk en Oostenrijk maar de kwaliteit van pistes, de dikke lage sneeuw en magische omgeving maken dit ruimschoots goed. 
Naast een mooi skigebied is Ruka nog veel meer. De omgeving is prachtig en biedt enorm veel mogelijkheden. Het wintersporten kan je goed combineren met verschillende andere activiteiten. Wat dacht je van een huskytocht, ijsvissen of een sneeuwcootertocht. Een bezoek aan een rendierenboerderij kan natuurlijk ook niet ontbreken. 
Door de ligging van Ruka in het noordoosten van Finland, nabij de russische grens, is het zelfs mogelijk om een tocht naar de Russische grens te maken. Vanaf half augustus tot half april is de kans om het noorderlicht te spotten het grootst.  

Daarnaast staat Ruka ook bekend om zijn mooie langflaufroutes. Deze zijn er in verschillende lengtes en voor alle niveaus.  

Ruka heeft een gezellig centrum met alle voorzieningen. Er zijn onder andere verschillende restaurants, café’s, een supermarkt en verhuur- en verkooppunten voor al je wintersportbenodigdheden.  

In de winterperiode rijdt er een skibus waarmee je je eenvoudig in- en rondom Ruka verplaatst.  

Wil je meer weten over wintersport in Ruka of over alle leuke horecagelegenheden in Ruka. Kijk dan snel bij onze blogs en de tips van onze experts.
 

Filteren