Actieve reis

Deze 8-daagse reis is perfect voor degene die lekker actief bezig is en graag alles ontdekt wat Fins Lapland te bieden heeft.

Wij zoeken voor jou een mökki die is gelegen in de ongerepte natuur van Fins Lapland en geschikt is voor het gewenst aantal reispersonen.

Je reis ziet er als volgt uit.

Dag 1

Op zaterdag vlieg je met Finnair of met Lufthansa vanaf Schiphol naar Kuusamo.
Vanaf het vliegveld ga je met de luchthavenbus of met de taxi naar jouw mökki.

Dag 2

Vandaag is je eerste echte dag in Fins Lapland. Je hebt vandaag volop de tijd om de omgeving te verkennen en het gezellige centrum van Ruka te bezoeken. Op de eerste dag kan je bijvoorbeeld de prachtige skipiste’s van Ruka gaan ontdekken, een mooie wandeling maken of  één van de vele langlaufroutes verkennen.

Dag 3

Overdag is er voldoende tijd om lekker de pistes op te gaan, een mooie wandeling te maken of gewoon heerlijk te relaxen bij de open haard of in je privé sauna.
Aan het eind van de dag zal je samen met een gids op zoek gaan naar het noorderlicht.

Dag 4

Vandaag is er weer voldoende tijd om de omgeving te ontdekken. Optioneel is er altijd een bezoek aan een rendieren en/of husky farm bij te boeken. Verder is er altijd de mogelijkheid om lekker te wandelen, langlaufen of gewoon heerlijk te relaxen. Afgewisseld met een heerlijke lunch in één van de leuke restaurants die in Ruka te vinden zijn. Met de tips die je hebt gekregen tijdens de sneeuwschoenwandeling van de vorige dag kan je misschien zelf ook nog wel het noorderlicht spotten!

Dag 5

Vandaag is een speciale dag. Het is namelijk tijd voor een sneeuwscootertocht naar de Russische grens. Dit is zeker een unieke ervaring. Onder leiding van een gids doorkruis je de Finse wildernis. Halverwege de dag bereik je de Russische grens waarbij je prachtig uitzicht hebt over de Russische natuur. Na een heerlijke authentiek Finse lunch ga je samen met je gids weer terug richting Ruka. Een dag om nooit te vergeten!

Dag 6

Bij een bezoek aan Fins Lapland kan een bezoek aan een huskyboerderij natuurlijk niet ontbreken. Deze staat vandaag dan ook op het programma. Je hebt de keus uit een sledetocht van 5km, 10km of 25km.

Dag 7

Deze dag heb je alle vrijheid om zelf in te vullen. Ga nog even lekker de pistes op, zoek een leuke langlaufroute op, maak een mooie wandeling of ga lekker relaxen bij de open haard. Er zijn voldoende mogelijkheden! Wanneer je het leuk vindt is er uiteraard ook altijd de mogelijkheid om nog een extra excursie bij te boeken.

Dag 8

De laatste dag van je reis is aangebroken.

Filteren