Actieve zomerreis

Deze 8-daagse reis is perfect voor degene die lekker actief bezig is en graag alles ontdekt wat Fins Lapland in de zomer te bieden heeft.

Wij zoeken voor jou een Mökki die is gelegen in de ongerepte natuur van Fins Lapland en geschikt is voor het gewenst aantal reispersonen.

Je reis ziet er als volgt uit:

Dag 1

Je vliegt met Finnair vanaf Schiphol naar Kuusamo.
Vanaf het vliegveld ga je met de luchthavenbus of met de taxi naar jouw Mökki.

Dag 2

Vandaag is je eerste echte dag in Fins Lapland. Je hebt vandaag volop de tijd om de omgeving te verkennen en het gezellige centrum van Ruka te bezoeken. Daarnaast kan je natuurlijk een mooie wandeling maken of een mountainbike huren en één van de mountainbike routes in Ruka ontdekken.

Dag 3

Het is aan te raden om vandaag eerst stevig te ontbijten, want het zal een dag met veel inspanning, maar ook indrukwekkende dag worden. Er staat namelijk een 24km lange kanotocht door het Oulanka National Park op het programma. Naast de inspanning van het kanoën is er ook voldoende tijd om te genieten van de omgeving. Inclusief transfers zal het programma ongeveer 7 uur duren.

Dag 4

Vandaag is er weer voldoende tijd om je eigen plan te trekken. Er zijn voldoende mogelijkheden zodat je je zeker niet hoeft te vervelen. Ga wandelen of mountainbiken in één van nabijgelegen nationale parken of maak er een relaxte dag van en geniet in je mökki van je eigen sauna en open haard.

Dag 5

De dag begint relaxed. Je kunt rustig aan wakker worden en als je zin hebt in de middag nog eens gaan wandelen, fietsen of vissen, maar om 17.00 uur staat er iets bijzonders te gebeuren. Jullie gaan samen met een gids op zoek naar de bruine beer. Na een autorit van ongeveer 1 uur richting de Russische grens komen jullie aan bij een berghut. Vanaf hier heb je uitzicht op het leefgebied van de bruine beer. De avond spenderen jullie hier samen met jullie gids. Dit is een goede plek om onder het genot van een hapje en drankje vanaf een veilige afstand de bruine beren en andere wilde dieren, zoals bijvoorbeeld een adelaar, te spotten. Rond middernacht zijn arriveren jullie weer in Ruka.

Dag 6 en 7

Deze dagen heb je de vrijheid om zelf in te invullen. Maak nog een mooie hike in één van de nabij gelegen nationale parken, ga vissen of mountainbiken. Optioneel is er altijd nog een Raft Safari in Oulanka National Park bij te boeken.

Dag 6

De laatste dag van je reis is aangebroken. Vandaag is het weer tijd om naar het vliegveld van Kuusamo te gaan.

Filteren