Romantische zomerreis

Tijdens deze 8-daagse reis kan je heerlijk samen genieten van de zomer in Ruka.
Wij zoeken een Mökki die beschikt over een open haard en eigen sauna, die op een prachtige locatie in de natuur van Fins Lapland ligt. Hier kan je samen even heerlijk tot rust komen.

Je reis ziet er als volgt uit.

Dag 1

Je vliegt met Finnair vanaf Schiphol naar Kuusamo.
Vanaf het vliegveld ga je met de luchthavenbus of met de taxi naar jouw Mökki.

Dag 2 en 3

Dit zijn jullie eerste echte vakantiedagen. Je hebt dit weekend de mogelijkheid om de omgeving te verkennen. Zo kan je het gezellige centrum van Ruka gaan ontdekken. Verder kan je deze dagen natuurlijk heerlijk relaxen bij de open haard of in de sauna. Een mooie wandeling maken of mountainbiken in één van de nabijgelegen nationale parken behoort ook tot de mogelijkheden. En natuurlijk is het een aanrader om lekker te gaan lunchen of dineren in één van de leuke restaurants in Ruka en omgeving.

Dag 4

Vandaag om 14.00 uur gaan jullie raften op de Kitka Canyon onder begeleiding van een professionele gids. Het programma duurt in totaal 3 uur. Eerst worden jullie met de auto naar het startpunt gebracht. Aan het eind van de rafttocht heb je een indrukwekkend uitzicht op de Jyrävä waterval. Na jullie raftavontuur staat er een hike van 1,5km terug naar de auto op het programma. Uiteraard worden jullie na de trip weer terug naar Ruka gebracht.

Dag 5

Deze dag is ter vrije besteding. Voldoende tijd dus om een mooie wandeling te maken, een mountainbike te huren of een bezoek te brengen aan een lokale rendieren of husky farm. Deze zijn ook in zomer vaak te bezoeken.

Dag 6

Deze dag begint als alle andere dagen. Je kunt rustig aan opstaan en lekker samen ontbijten in jullie eigen Mökki. Verder is er vandaag nog voldoende tijd om te wandelen, te fietsen of heerlijk te relaxen, maar om 17.00 uur staat er iets bijzonders te gebeuren! Jullie gaan samen met een gids op zoek naar de bruine beer. Na een autorit van ongeveer 1 uur richting de Russische grens komen jullie aan bij een berghut. Vanaf hier heb je uitzicht op het leefgebied van de bruine beer. De avond spenderen jullie hier samen met jullie gids. Dit is een goede plek om onder het genot van een hapje en drankje vanaf een veilige afstand de bruine beren en andere wilde dieren, zoals bijvoorbeeld adelaars, te spotten. Rond middernacht arriveren jullie weer in Ruka.

Dag 7

Na het avontuur van afgelopen avond kan je vandaag rustig samen wakker worden en genieten van een ontbijt. Verder is deze dag ter vrije besteding. Bezoek één van de nabij gelegen nationale parken voor een mooie wandeling of blijf lekker in je mökki om te relaxen bij de open haard of in de sauna.

Dag 8

Vandaag is alweer de laatste dag van je vakantie aangebroken. Het is tijd om weer naar het vliegveld van Kuusamo te gaan. Vanaf daar vlieg je na een korte overstap in Helsinki weer naar Amsterdam.
Filteren