Tips voor parkeren op Schiphol

Reis je met Mökki Travel naar Lapland? Dan vlieg je over het algemeen vanuit Schiphol Airport naar het vliegveld van Kuusamo (Ruka), met een tussenstop in Helsinki of rechtstreeks naar Kittilä als je op vakantie gaat naar Levi. Ga je met de auto naar Schiphol? Dan moet je deze auto natuurlijk ergens laten. We geven je bij Mökki Travel graag tips voor het parkeren bij Schiphol.

1.   Reserveer je parkeerplek van tevoren

Om stress en extra kosten te voorkomen is het belangrijk om je parkeerplek bij Schiphol van tevoren alvast te reserveren. Hierdoor voorkom je volle parkeerplaatsen en rondjes rijden rond de luchthaven om een parkeerplaats te vinden. Er zijn bovendien vaak kortingen of voordeligere tarieven wanneer je vooraf je parkeerplaats reserveert.

2.   Vergelijk aanbieders

Schiphol biedt diverse parkeermogelijkheden, waaronder officiële parkeerterreinen van de luchthaven en ook particuliere aanbieders rond de luchthaven. In totaal zijn er bijna 40 aanbieders voor parkeerplaats rondom Schiphol Airport. Neem de tijd om vooraf tarieven, services en, niet onbelangrijk, de beveiliging van de verschillende parkeerplaatsen te vergelijken. De parkeertarieven verschillen doorgaans per week, afhankelijk van de drukte. Zo vind je de parkeerplaats die het best past bij jouw wensen tegen de beste prijzen.

We raden aan om te kiezen voor een parkeerplaats met cameratoezicht en beveiligingspersoneel, zodat je auto goed bewaakt wordt terwijl jij van je vakantie in Lapland geniet. De goedkoopste parkeerplaats is niet altijd de beste keuze.

3.   Verder van de luchthaven = goedkoper

Vind je het niet erg als je een stukje moet lopen naar de luchthaven of met de shuttlebus naar de luchthaven moet? Dan is het belangrijk om je te realiseren dat hoe dichter je bij het vliegveld parkeert, hoe hoger de parkeertarieven doorgaans zijn.

Wil je gebruikmaken van Schiphol Smart Parking, de parkeerplaatsen van Schiphol zelf, dan is P3 over het algemeen het goedkoopst, maar deze ligt ook het verst van de luchthaven. P1 is over het algemeen het duurst, maar ligt dan ook direct naast de luchthaven. Hierbij kan parkeren bij P1 zomaar tweemaal zo duur zijn als parkeren bij P3. Uiteraard kan dat echter wel veel handiger zijn als je veel bagage hebt of slecht ter been bent.

Eventueel kun je ook gebruikmaken van valet parking. Hierbij hoef je niet zelf op zoek naar een parkeerplaats, maar parkeer je zelf bij Schiphol voor de deur waarna je een chauffeur je auto zal parkeren. Bij aankomst terug op de luchthaven brengt een chauffeur je auto weer terug naar je.

4.   Schiphol gratis parkeren

In de buurt van Schiphol zijn er een aantal mogelijkheden om gratis te parkeren. Dit betreft doorgaans zogeheten Park & Ride parkeerplaatsen, waarbij je je auto parkeert en vervolgens met het OV het laatste stukje aflegt naar de luchthaven. Let op dat deze parkeerterreinen over het algemeen onbeveiligd zijn, buiten hier en daar een camera. Gratis parkeerterreinen in de buurt met een direct OV-verbinding naar Schiphol zijn:

– P+R Haarlem Spaarnwoude
– IKEA Haarlem
– P+R Getsewoud Zuid
– P+R Amstelveen Spinnerij/Brouwerij

Sommige mensen beproeven hun gelijk in buitenwijken van Hoofddorp of Amstelveen. Zowel de gemeenten als de bewoners van deze wijken zijn hier echter niet blij mee. Om gedoe te voorkomen raden we dit daarom af.

5.   Kort parkeren Schiphol

Ga je iemand ophalen of afzetten bij Schiphol Airport, dan zijn hiervoor speciale gratis parkeerplaatsen.

  • Ophalen: Volg de bordjes met aankomsthal en dan Short Stop Parking P6.
  • Wegbrengen: Volg de bordjes met vertrekhal.

Let op dat je hier niet daadwerkelijk mag parkeren, maar alles mag uitstappen om bagage in- of uit te laden. Wil je ook daadwerkelijk de aankomsthal of vertrekhal inlopen? Parkeer dan bij P1 of P2 van Schiphol Terminal Parking. Dit is wel een betaalde parkeerplaats.

6.   Schiphol parkeren kortingscodes en acties

Het kan lonen om op zoek te gaan naar kortingscodes en speciale acties. Veel parkeeraanbieders bieden regelmatig kortingen aan als je online boekt. Dit kan soms een flinke besparing opleveren.

7.   Combineren met overnachting

Vertrekt je vlucht al zeer vroeg in de ochtend? Overweeg dan parkeren te combineren met overnachten bij de luchthaven. Sommige hotels bij Schiphol bieden speciale pakketten waarbij een overnachting en parkeren voordeliger samen kunnen worden geboekt.

8.   Elektrische auto parkeren bij Schiphol

Hoe ideaal zou het zijn dat je elektrische auto weer volledige opgeladen is wanneer je terugkeert van je vakantie? Bij Schiphol zijn er verschillende parkeermogelijkheden waarbij een laadpaal beschikbaar is. Zo zijn er laadpalen beschikbaar bij P1 Kort Parkeren en P3 Lang Parkeren. Uiteraard moet er dan wel plek zijn bij een laadpaal.

Kies je voor valet parking van Schiphol (P6 Valet Parking of Terminal Valet Parking)? Geef dan bij de medewerker aan dat je een elektrische auto hebt. De medewerkers zullen er vervolgens voor zorgen dat je auto volledig opgeladen is wanneer je terugkeert van je reis naar Lapland. Dat is nog eens stressvrij op vakantie gaan!

Filteren