Veelgestelde vragen

Authentieke Finse huisjes (Mökki's). Beleef Lapland zoals de Finnen het doen!

Persoonlijke service Reizen op maat Authentieke Finse huisjes

Veelgestelde vragen

Boeking 
1. Kan ik een boeking alleen via de website doen? 
Een boeking kan inderdaad alleen worden gedaan via de website. Wanneer je hier hulp bij nodig hebt dan zijn wij telefonisch, per chat en per e-mail bereikbaar om je hierin te ondersteunen.  

2. Krijg ik de accommodatie zoals ik deze heb uitgezocht op de website? 
Het is inderdaad zo dat je in die mökki verblijft die je zelf hebt uitgekozen op de website.  
Wanneer je op de website op bepaalde data zoekt worden alleen die mökki’s getoond die op deze data nog beschikbaar zijn. Om deze reden kan het zo zijn dat je bij verschillende zoekopdrachten ook verschillende mökki’s getoond krijgt.  

3. Hoe komt het dat ik steeds andere accommodaties krijg bij mijn zoekresultaten? 
Alleen die mökki’s die ook beschikbaar zijn op de door jou gekozen data worden getoond bij de zoekresultaten. Om deze reden kan het zo zijn dat je bij verschillende zoekopdrachten ook verschillende mökki’s te zien krijgt.  

4. Wat als mijn favoriete mökki niet beschikbaar is op de door mij gekozen data? 
Wanneer jou favoriete mökki niet beschikbaar is op de door jou gekozen data dan kan deze helaas niet worden geboekt. We kijken dan graag met je naar een alternatief. Dit kan door zelf te zoeken op onze website of door contact met ons op te nemen. We kijken dan graag mee naar een vergelijkbaar alternatief dat wel beschikbaar is. 

Reis
5. Heb ik voor een reis naar Fins Lapland een visum nodig? 
Finland behoort tot de EU. Een Nederlander kan met een geldige identiteitskaart of paspoort naar Finland reizen. Een visum is niet nodig. Verdere informatie over reisdocumenten, zoals het reizen met kinderen vindt u op de website van de rijksoverheid. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vakantie-en-reizen/reisdocumenten 

6. Kan ik in Fins Lapland met euro’s betalen? 
Ja, in Finland betaalt men net als in Nederland met de euro. Dit in tegenstelling tot de overige Scandinavische landen. Daar betaalt men met de kroon, die in Denemarken, Zweden en Noorwegen ieder een eigen waarde heeft.  

7. Kan ik parkeren bij de luchthaven? 
Mökki Travel biedt vluchten aan vanaf Schiphol in Amsterdam. Schiphol heeft verschillende parkeerfaciliteiten. Meer informatie hierover vindt u op de website van Schiphol. 
https://www.schiphol.nl/nl/parkeren/ 

8. Wanneer kan ik inchecken? 
Voor actuele informatie over het inchecken verwijzen wij je naar de luchtvaartmaatschappij.  
 
Vlieg je met Lufthansa dan kan je vanaf 23 uur voor vertrek online inchecken, kijk voor meer informatie op: 
https://www.schiphol.nl/nl/luchtvaartmaatschappij/lufthansa/

Vlieg je met Finnair dan kan je 36 uur voor uw vlucht online inchecken, kijk voor meer informatie op: 
https://www.schiphol.nl/nl/luchtvaartmaatschappij/finnair

9. Hoeveel handbagage mag ik meenemen? 
Hoeveel handbagage je mee mag nemen wordt bepaald door de luchtvaartmaatschappij. Kijk voor de actuele informatie over uw handbagage op de website van de maatschappij waar u mee vliegt.
Voor Finnair is dit: 
https://www.finnair.com/nl/gb/information-services/baggage

Voor Lufthansa is dit:
https://www.lufthansa.com/nl/en/prepare-for-your-trip/baggage

10. Hoeveel ruimbagage mag ik meenemen en wat zijn de kosten hiervoor? 
Hoeveel ruimbagage je mee mag nemen en wat hiervan de kosten zijn is afhankelijk van uw luchtvaartmaatschappij. Meer informatie hierover vind je op uw boekingsbevestiging en op de website van je luchtvaartmaatschappij. 

Over de bestemming
11. Wat voor weer is het in Fins Lapland?
In Fins Lapland heerst een landklimaat, hierdoor is de lucht droger en voelt de kou minder koud aan dan in Nederland. In de periode van november tot en met half april vriest het vrijwel continu. De temperaturen kunnen enorm variëren. Gemiddeld is het in de periode van november tot en met april tussen de –5 en –15 graden, maar er worden ook regelmatig temperaturen tot –30 gemeten.  

Voor de actuele weersvoorspelling raden we aan op de website van het Finnish Meteorological Institute te kijken.  
https://en.ilmatieteenlaitos.fi/weather/kuusamo/ruka 

12. Wat is de beste reistijd?
 Vanaf begin december tot en met half april zijn de omstandigheden goed voor een reis naar Fins Lapland. Vanaf half januari is het extra mooi. Het hele landschap is bedekt onder een dikke laag sneeuw en dagen worden weer wat langer.  

13. Wat voor kleding kan je het beste dragen tijdens een vakantie naar Fins Lapland? 
Het kan erg koud worden in Fins Lapland. Daarom is het belangrijk om je in laagjes te kleden. Wat je het best aan kan trekken tijdens een vakantie naar Fins Lapland hebben we voor je op een rijtje gezet.  

Lees hier meer over welke kleding geschikt is voor een reis naar Fins Lapland. 

14. Hoe is het prijsniveau in Fins Lapland? 
De prijzen in Fins Lapland liggen over het algemeen iets hoger dan in Nederland. Door de hoge accijnzen liggen de prijzen voor alcohol en tabak een stuk hoger dan in Nederland. De prijzen in de supermarkten zijn ietsjes hoger. 

Filteren