Voorzieningen in Ruka

man en vrouw in café Ruka

Ruka is een gezellig dorp waar van alles te beleven is. Er zijn verschillende café’s en restaurants met voor ieder wat wils. 

Hanki Baari

Tijdens onze vakantie vinden wij het heerlijk om de dag te beginnen met een lekkere kop koffie. Hiervoor gaan wij graag in de ochtend naar Hanki Baari. Dit gezellige eetcafé in het centrum van Ruka is leuk ingericht en schenkt heerlijke espresso’s, cappuccino’s en latte macchiato’s. Naast koffie kan je bij Hanki Baari ook terecht voor een eenvoudige, maar goede maaltijd. Bovendien is het ook een prima locatie voor een after ski drankje. 

Ruka Peak

In de middag nemen wij graag de tijd voor een lekkere en goede lunch. Het restaurant dat hierbij bovenaan ons lijstje staat is Ruka Peak. Dit hotel/restaurant ligt een stukje buiten het centrum van Ruka, maar is op ski’s heel goed te bereiken. Tijdens het skiën kan je hier heerlijk opwarmen in het restaurant. Ruka Peak ligt bovenop een berg waardoor je vanuit het restaurant ook nog eens fantastisch uitzicht hebt op het besneeuwde dal. Bij Ruka Peak serveren ze verschillende lunchgerechten, één van mijn favorieten is de zalmsoep. Wanneer je in de avond goed wilt dineren dan is Ruka Peak ook echt een aanrader. 

Colorado Bar

Aan het einde van de middag, wanneer we na een intensieve dag weer terugkomen in Ruka, dan gaan we het liefst even naar de Colorado Bar. Dit gezellige café is erg geschikt voor een drankje na het skiën. Mocht je je vervelen, dan zijn er ook verschillende gezelschapsspelletjes die klaar liggen voor gebruik. Wij komen hier na een dag op de ski’s graag voor een biertje, een portie zoete aardappel frietjes en een potje poolen.  

Eten in de avond

In de avond zijn er ook nog voldoende mogelijkheden. Op de dagen dat we geen zin hebben om zelf te koken is het nog best lastig om een keuze te maken tussen de verschillende leuke eetgelegenheden. Zo eten we regelmatig een heerlijke pizza bij Pizzeria Ruka en hebben we ook wel eens een goede burger op bij Ruokburger. Hou je meer van een wat uitgebreider diner, dan zijn er ook voldoende mogelijkheden: de Colorado bar heeft ook een leuk restaurantgedeelte en voor typische Finse gerechten kan je onder andere terecht bij Riipinen Wild Game Restaurant.  
 
Wij hebben in ieder geval erg genoten van onze vakanties in Ruka! Wil je meer weten? Neem dan even contact met ons op, we helpen je graag.

Filteren