Reis met kinderen

Deze 8-daagse reis is speciaal samengesteld voor gezinnen met (jonge) kinderen. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kan de reis worden aangepast zodat deze altijd passend is voor jouw reisgezelschap.

Wij zoeken een mökki die geschikt is voor jouw reisgezelschap én die op een goede locatie ligt waardoor het gezellige centrum van Ruka altijd eenvoudig te bereiken is.

Je reis ziet er als volgt uit.

Dag 1

Op zaterdag vlieg je met Finnair of met Lufthansa vanaf Schiphol naar Kuusamo.
Vanaf het vliegveld ga je met de luchthavenbus of met de taxi naar jouw mökki.

Dag 2

Vandaag is je eerste echte dag in Fins Lapland. Jullie hebben vandaag volop de tijd om de omgeving te verkennen en het gezellige centrum van Ruka te bezoeken.

Dag 3

Bij een bezoek aan Fins Lapland mag een bezoek aan een rendierenboerderij natuurlijk niet ontbreken. Deze super leuke activiteit voor alle leeftijden staat vandaag op het programma. Tijdens het bezoek is er voldoende gelegenheid om kennis te maken met de rendieren terwijl de herder alles vertelt over de dieren en hun leefomgeving. Een tochtje op een rendierenslee is hier natuurlijk bij inbegrepen. De tocht op de slee is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Dag 4

Nadat je rustig aan bent opgestaan en heerlijk hebt ontbeten in je eigen mökki is het weer tijd om de warme kleding aan te trekken. Vandaag staat er namelijk een sneeuwschoenwandeling in Oulanka National Park op het programma. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Onder begeleiding van een ervaren gids kom je meer te weten over de omgeving en kan je volop genieten van de prachtige omgeving die Oulanka National Park te bieden heeft.
Na deze prachtige wandeling kunnen jullie heerlijk samen genieten in jullie eigen mökki. Lekker een warm drankje bij de open haard of opwarmen in de sauna.

Dag 5

Na de activiteiten van de afgelopen dagen hebben jullie vandaag de mogelijkheid om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Ga lekker relaxen in je mökki, nuttig een heerlijke lunch in één van de leuke restaurants in Ruka, maak een mooie wandeling. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Dag 6

Een andere must tijdens een reis naar Fins Lapland is natuurlijk een bezoek aan een huskyboerderij. Maak kennis met deze prachtige dieren en maak een ritje op een slede. Het ritje op de slede is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Dag 7

Vandaag ben je vrij om de dag zelf in te vullen. Ga nog even lekker de pistes op, zoek een leuke langlaufroute op, maak een mooie wandeling of ga lekker relaxen bij de open haard. Er zijn voldoende mogelijkheden! Wanneer je het leuk vindt is er uiteraard ook de mogelijkheid om nog een extra excursie bij te boeken.

Dag 8

De laatste dag van je reis is aangebroken. Vandaag is het tijd om weer naar het vliegveld van Kuusamo te vertrekken en naar Amsterdam te vliegen.

Filteren