Ice Karting race

Levi, Lapland

Scheuren op het ijs: Ice Karting in Lapland

Lapland staat bekend om haar witte vredigheid, besneeuwde bossen, het Noorderlicht en de bescheiden cultuur van het inheemse Sami volk. Het gebied beslaat het noordelijkste en koudste punt van Europa in de landen Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland en is één van Europa’s meest verlaten plekken, waar de meeste bezoekers komen om rust en onaangetaste natuur te vinden. Toch is het rustige Lapland met haar extreme weer ook de perfecte plek voor een unieke en spannende race-ervaring: ijskarten op echt ijs. Bij Ice Karting Lapland in Ruka, een klein dorp en ski-resort in het noordoosten van Finland, kunnen waaghalzen, adrenaline junkies en racefanaten terecht voor de race van hun leven.

Hoe werkt ijskarten?

Ice Karting Ruka heeft een speciaal parcours aangelegd voor kartraces op ijs. De baan en karts die worden gebruikt zijn vergelijkbaar met die in een normale kartrace, maar met twee belangrijke aanpassingen: de racebaan ligt op een natuurlijke ijsvlakte en de karts zijn uitgerust met spijkerbanden. In de races strijden tien bestuurders in hun eigen karts tegen elkaar om als eerste over de finish te glijden en de felbegeerde overwinning op te strijken. Snelheid is dus essentieel, maar verlies de controle niet! Door de extreme omstandigheden en gladde ondergrond zijn stuurtechniek en een goede beheersing van het voertuig in de bochten nog belangrijker dan puur tempo.

Wie kan deelnemen aan een karting Finland race?

Ijskarten op echt ijs voelt compleet anders dan normaal karten en de controle behouden kan een serieuze uitdaging zijn. Dit maakt ijskarten soms lastig, maar vooral heel erg leuk. Gelukkig krijgen bezoekers de kans om eerst enkele rondjes te rijden om op te warmen en gewend te raken aan de baan en hun voertuig, voordat de race van zo’n 25 minuten lang wordt aangevangen. In principe is het iedereen, van iemand die nog nooit in een kart heeft gezeten tot ervaren racers, toegestaan deel te nemen aan de kartraces bij Ice Karting Ruka, maar om veiligheidsredenen moeten deelnemers wel de minimumlengte van 1.50 meter behalen. Alle deelnemers racen mee in een kwalificatierace, waarna alle racers een eerlijke finale rijden tegen tegenstanders die ongeveer dezelfde snelheid hebben behaald in de kwalificaties.

Waarom ijskarten in Lapland?

Bezoekers aan Lapland die op zoek zijn naar een nieuwe enerverende belevenis in de buitenlucht van het kalme noorden van Europa vinden in Ice Karting Ruka de perfecte oplossing. Skiërs en snowboarders weten sowieso wel raad met snelheid en techniek in de sneeuw, maar om de overweldigende stilte te verbreken met scheurende motors en slippende banden geeft een heel nieuw aspect aan hun wintersport ervaring. Ook liefhebbers van autoracen en rally’s zijn in de sneeuw van Ruka ook helemaal in hun element, want er bestaat geen andere sensatie die je als amateur zó het gevoel kan geven in een echte sneeuw-rallyrace deel te nemen. Wie je ook bent, ijskarten op echt ijs in Finland is een herinnering die je bijblijft.

Additionele informatie

Het parcours is gelegen in Ruka, 500 meter van het Safari House.
Duur: 60 minuten, waarvan 25 minuten wordt gereden.
Prijs: € 70,00 p.p. (race open voor alle deelnemers)
Inclusief: Alle benodigheden

Reviews

Sprookjeswereld

Rated 5,0 out of 5
maart 28, 2024

Onze eerste kennismaking met Fins Lapland was fantastisch! Dankzij de sfeervolle, perfect gelegen Mökki, de overweldigend mooie natuur, vriendelijke mensen, sympathiek skigebied, avontuurlijke excursies een week om nooit te vergeten. Dit smaakt naar meer!

Marie

Alles fantastisch geregeld door Mökki Travel

Rated 5,0 out of 5
maart 5, 2024

Alles was perfect geregeld. De activiteiten, de taxi, het contact met Mökki, alles liep op rolletjes.

Dankzij Mökki Travel hebben wij een geweldige week in Ruka gehad. Voor herhaling vatbaar.

De accommodatie in het bos voor 10 personen is een aanrader!

Dekker

Reis naar Ruka

Rated 5,0 out of 5
februari 29, 2024

We hebben een fantastische vakantie gehad. Een huisje waar alles aanwezig was wat we nodig hadden. De excursies waren prachtig en goed geregeld. Yvonne is vriendelijk en altijd bereid om te helpen en vragen te beantwoorden.

Fam. Greve

Een fantastische ervaring en beleving

Rated 4,0 out of 5
februari 27, 2024

We hebben een fantastische week gehad. We hadden een huisje (Bonfire 8) gehuurd en diverse activiteiten vooraf besteld. Alle activiteiten begonnen op één locatie (Ruka Adventures), wat niet ver lopen vanaf het huisje was. De mensen en gidsen bij Ruka Adventures waren er behulpzaam en aardig. Je kon daar een overal lenen en (hand)schoenen als je daar behoefte aan hebt. Alles was vooraf geregeld en netjes op papier gezet zodat we wisten waar en wanneer we moesten zijn. De communicatie met Mokki Travel verliep goed en duidelijk. Prima service. Wij hadden zelf nog een auto gehuurd zodat we in de vrij uren nog naar diverse plekken konden rijden. Voor bijvoorbeeld voor het noorderlicht, Suomu (poolcircel) en een tweetal nationale parken.

Mocht je een reis overwegen, ik zou Mokki Travel zeker aanraden.

Kiitos Mokki Travel voor alles.

J van der Zon

Prachtige ervaring

Rated 5,0 out of 5
februari 21, 2024

Wij hebben een prachtige vakantie in Ruka/Kuusamo gehad. Alles was tip, top geregeld door Mökki Travel. Huisje was leuk, genoten van de open haard en de sauna en lekker dichtbij de bushalte (20 mtr. lopen) waar we om de dag keurig op tijd werden opgehaald door vriendelijke medewerkers van Ruka Adventure waar Mökki de activiteiten voor ons had gepland. We hebben genoten en waren ook positief verrast door de snelle reactie per mail van Mökki op een paar vragen die we toch nog hadden. Heel fijn als je zover van huis bent.

Corinne Baan
Lees meer reviews
Filteren