Wat zijn de leukste safari’s in Ruka?

Husky's bij een slee

In Ruka (Kuusamo) zijn tal van safari’s te beleven! Van een husky safari tot een tocht met de rendieren of een wilde sneeuwscooterrit. Wat de leukste safari in Ruka is? Die keuze laten we aan jou! We vertellen je over de mogelijkheden in dit gebied, zodat je zelf beslist welke uitstapjes het beste bij je passen. Of je doet ze gewoon allemaal. Laat je inspireren!

Husky safari Ruka Finland

Een van de populairste safari’s in Ruka is zonder twijfel de husky safari. Uniek, spannend en wild! Bij de start van de safari staan de husky’s je al vrolijk blaffend op te wachten. Neem plaats in de slede en dan is het tijd om op avontuur te gaan. 5, 10 of 25 kilometer.

Je krijgt vooraf de juiste instructies om de huskyslee te besturen. Samen met 1 of 2 anderen nemen jullie plaats en als jullie willen dan wisselen jullie onderweg van bestuurder. Na afloop aaien jullie de honden en genieten jullie na met een drankje en snack.

TIP: je kunt de Ruka husky safari combineren met een bezoek aan een huskyboerderij. De sledetocht brengt jullie naar de farm en daarna worden jullie per auto teruggebracht naar de startlocatie. De perfecte Ruka safari voor iedere dierenliefhebber!

Rendier safari Ruka

Als je in Fins Lapland een big five zou moeten benoemen, dan mogen rendieren natuurlijk niet ontbreken. Je hoeft dus helemaal niet naar Afrika om reusachtig mooie beesten te spotten. En hoe leuk is het als je een tochtje met deze vrolijke snuiters kunt maken? Ga op rendier safari in Ruka!

De rendiertocht maak je op de rendierboerderij. Neem plaats in de arrenslee en geniet van het uitzicht. Op de rendierboerderij krijg je ook de mogelijkheid om foto’s te maken en de dieren beter te leren kennen. Ontmoet de rendieren en laat je verrassen.

Vrouw bij rendieren in Lapland

Sneeuwscooter safari Ruka

De sneeuwscooter is de fiets van Lapland! Het ideale vervoersmiddel om snel te verplaatsen. Dat is wel even iets anders dan de files in Nederland. Jullie pakken je goed in tegen de kou en krijgen uitleg over de werking van de sneeuwscooter. Gelukkig is dat sneeuwscooter besturen niet zo moeilijk, dat heb je meestal zo onder de knie.

Je mag een sneeuwscooter besturen vanaf 18 jaar met een geldig auto- of motorrijbewijs. Kinderen vanaf 1,40 kunnen achterop.

Een sneeuwscooter kan zelfs snelheden tot 160 kilometer per uur behalen, maar tijdens de sneeuwscooter safari wordt er meestal gemiddeld zo’n 35 kilometer per uur gereden. Je bent dus snel een heel eind op weg!

Dus, waar willen jullie naartoe? Sneeuwscooter safari’s in Ruka kunnen tal van bestemmingen hebben. Bezoek een husky- of rendierboerderij en combineer de sneeuwscooter tocht met een andere safari, of maak zelfs een safari naar de Russische grens. Van 20 tot 120 kilometer, mogelijkheden genoeg!

TIP: Ben je gek op de sterrenhemel en wil je het Noorderlicht spotten op de meest unieke manier? Dan is de Starlight Snowmobile Safari een te gekke belevenis. Deze 2 uur durende sneeuwscooter safari maak je in het donker.

Sneeuwschoen safari Oulanka National Park

Wie gek is op wandelen en safari’s die trekt de stoute sneeuwschoenen aan voor een sneeuwschoenwandeling in Oulanka National Park. Deze safari dompelt je onder in een unieke omgeving met watervallen en bijzondere flora en fauna.

De gids vertelt je tijdens de sneeuwschoen safari over de omgeving en onderweg genieten jullie van een warme chocomel. De safari met sneeuwschoenen is bovendien geschikt voor ieder niveau. Vooraf ontvangen jullie de juiste uitrusting en worden jullie met de auto naar Oulanka National Park gebracht. De loopafstand bedraagt circa 2 kilometer.

Wandelsafari naar het Noorderlicht

Wie in Fins Lapland is, wil vast en zeker het Noorderlicht spotten. In principe is er het hele jaar door kans om dit te zien, maar herfst en winter, en momenten dat er duisternis is, zijn het meest ideaal. De Lapse gidsen weten jou tijdens een Noorderlicht safari naar de beste spot te leiden!

Als de avond gevallen is gaan jullie tijdens deze wandelsafari met de auto naar Pyhävaara en hiken jullie zo’n 6 kilometer over ruw terrein naar Pyhävaara Fell. Dit is de ultieme plek voor een uitzicht over de sky. Onderweg worden jullie uiteraard goed verzorgd met hapjes en drankjes, en leren jullie van de gids bij over het Noorderlicht en de Lapse natuur.

groen noorderlicht in finland

Raft safari Ruka voor de hele familie

Trotseer de wilde wateren van Lapland en ga safari raften met het hele gezin. Dit uitje is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Uiteraard krijgen jullie goede veiligheidsvesten aan en worden jullie begeleid door een professionele skipper. Deze raft safari vindt plaats op de Kitka Rivier, die verschillende uitdagende stroomversnellingen bevat.

RZR Quad Bike Safari Ruka

Een RZR Quad Bike is een soort open mini autootje met omhulsel en stevige banden. Deze voertuigen zijn perfect om het ruwe landschap van Ruka en omgeving te ontdekken. De Quad Bike biedt ruimte voor 2 personen, waarbij de bestuurder een geldig autorijbewijs dient te hebben. Gaan jullie dit Quad Bike Safari avontuur aan? De gids leidt jullie langs de mooiste bosroutes en tussendoor stoppen jullie bij diverse uitkijkpunten in omgeving Ruka.

Fatbike safari Ruka

Is zo’n Quad Bike wat te wild voor jou, maar vind je het tof om Ruka te ontdekken? Wellicht dat de Fatbike safari met gids beter bij je past. Stap op de mountainbike met dikke banden en verbaas jezelf in 1,5 tot 2 uur over de mooiste uitkijkpunten in omgeving Ruka. Er is keuze uit een reguliere of elektrische fatbike. Wanneer er kinderen bij zijn dan kan de route hierop in overleg aangepast worden.

Wilde beren safari Ruka

Beren spotten? Dat kan tijdens de Ruka beren safari! Samen met de gids rijden jullie om 17.00 uur in circa 1 uur naar de plek waar deze stoere dieren in het wild te spotten zijn. Jullie bevinden je veilig in de hut van waaruit je zelfs speciale gaten voor camera’s tot je beschikking hebt.

Naast beren zie je misschien ook nog wel andere wilde dieren, zoals adelaars. Ondertussen geniet je van drankjes en snacks. Rond middernacht keer je weer terug. Deze activiteit is beschikbaar van begin juni tot eind augustus.

Boek de leukste Ruka safari’s!

Avontuurlijk en uniek, dat is wat je van Ruka safari’s mag verwachten! Welke ervaring is jouw favoriet? Bij Mökki Travel helpen we je graag bij het samenstellen van je perfecte reis. Bij ons boek je de meest knusse vakantiehuisjes in Ruka en omgeving, en kies je meteen je favoriete activiteiten bij. Neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte en ga voor een droomreis met safari’s in Ruka, Fins Lapland!

Filteren