5 dagen Lapland: wat kun je verwachten?

sledehonden in finland

Ben je op zoek naar een onvergetelijke vakantie-ervaring in de natuur, ver weg van de dagelijkse drukte? Overweeg dan een reis naar Fins Lapland, waar de adembenemende schoonheid van de natuur en de rijke cultuur van de Sami-bevolking samenkomen. In dit artikel zullen we je laten zien wat je kunt verwachten van een 5-daagse reis naar Lapland via Mökki Travel, waarbij je verblijft in een authentiek Fins vakantiehuisje, ook wel bekend als een “mökki.”

Liever meteen boeken?

Voorbeeldreizen

Hoewel er veel vraag is naar 5 dagen Lapland, raden we je om optimaal te genieten van je vakantie in Lapland aan om je reis een klein beetje te verlengen. We raden aan 8 dagen naar Lapland te gaan. Dit zodat je hier een volledige week kunt genieten en bovendien zijn de vluchten richting Kuusamo niet dagelijks beschikbaar. Zo hebben wij verschillende achtdaagse voorbeeldreizen voor je opgesteld op je een idee te geven:

Romantische zomerreis Lapland
Actieve zomerreis Lapland
Lapland met kinderen
Wintersportreis Lapland
Actieve reis Lapland in de winter
Romantische reis Lapland in de winter
Noorderlichtreis

Om je toch een beeld te geven van wat je kunt verwachten van 5 dagen Lapland hebben we speciaal hiervoor onderstaand een voorbeeldvakantie ter inspiratie gemaakt. Goed om te weten is dat het bij Mökki Travel altijd mogelijk is om samen een vakantie op maat te maken die perfect aansluit bij jouw wensen!

Dag 1: Aankomst in Lapland

Je Lapland-avontuur begint wanneer je aankomt op de luchthaven van Kuusamo, een stadje in Fins Lapland waar je naartoe vliegt vanuit Schiphol.

Vanuit de luchthaven reis je met een vooraf voor je geregelde luchthavenbus of de taxi naar je mökki. Deze traditionele houten huisjes zijn vaak gelegen in de uitgestrekte bossen of aan de oevers van bevroren meren, waardoor je echt één wordt met de natuur.

Na aankomst en installeren in je mökki, heb je de mogelijkheid om te ontspannen en te acclimatiseren, misschien zelfs in je eigen sauna. ‘s Avonds staat een heerlijke Finse maaltijd op het menu, met lokale specialiteiten zoals rendiervlees en aardappelpuree. Na het diner kun je de sterren bewonderen en wie weet, als je geluk hebt, zelfs het magische noorderlicht zien dansen aan de hemel.

Dag 2: Husky Avontuur

Op dag twee word je vroeg gewekt door de serene stilte van Lapland. Na een stevig ontbijt maak je je klaar voor een onvergetelijk avontuur met husky’s. Je wordt meegenomen naar een huskyboerderij, waar je kennismaakt met deze vriendelijke en energieke honden. Samen met een team van husky’s maak je een opwindende sledetocht door het besneeuwde landschap, omringd door dichte bossen en bevroren meren. Het gevoel van de koude wind in je gezicht terwijl je door de wildernis glijdt, is werkelijk adembenemend.

Husky's bij een slee

Dag 3: Sneeuwscooteren en de Sami-cultuur

Vandaag staat in het teken van avontuurlijke sneeuwscootertochten. Na een korte instructie krijg je de kans om je eigen sneeuwscooter te besturen en langs bevroren paden en over bevroren meren te rijden. Dit is een geweldige manier om het adembenemende winterlandschap van Lapland te verkennen.

‘s Middags maak je kennis met de fascinerende cultuur van de Sami, de inheemse bevolking van Lapland. Je brengt een bezoek aan een traditioneel Sami-dorp, waar je meer te weten komt over hun levenswijze, ambachten en rendierhouderij. Je hebt zelfs de kans om een korte rit met een rendierslee te maken.

Dag 4: Noorderlichtjacht

Een reis naar Lapland is niet compleet zonder te proberen het betoverende noorderlicht te zien. Na een dagje skiën in het prachtige wintersportresort van Ruka ga je deze met je gids op een noorderlichtjacht. Je wordt meegenomen naar een plek met minimale lichtvervuiling, waar de kans om het noorderlicht te aanschouwen het grootst is. Het dansende groene licht aan de hemel is werkelijk een spectaculair schouwspel dat je voor altijd bij zal blijven.

Let op: hoewel er geprobeerd wordt de kans om het Noorderlicht te spotten te maximaliseren, kunnen we dit nooit garanderen. Het Noorderlicht is een natuurverschijnsel waar wij als mens helaas geen invloed op hebben. Bij bewolking of slecht weer heb je kans dat het Noorderlicht niet of slecht zichtbaar is.

aurora borealis finland

Dag 5: Terug naar Nederland

Na een onvergetelijke vijf dagen in Lapland is het tijd om terug te keren naar de bewoonde wereld. Je geniet nog eenmaal van een traditioneel Fins ontbijt in je mökki voordat je wordt overgebracht naar de luchthaven van Kuusamo voor je terugvlucht. Terwijl je afscheid neemt van Lapland, zul je terugkijken op een reis vol avontuur, natuurlijke schoonheid en onvergetelijke ervaringen.

Een vakantie naar Fins Lapland via Mökki Travel biedt je de kans om de natuurlijke schoonheid en unieke cultuur van deze betoverende regio te ervaren. Van huskysledetochten tot noorderlichtjachten, Lapland heeft voor elk wat wils.

Boek je reis vandaag nog en maak je klaar voor een avontuur dat je leven lang zal meegaan. Lapland wacht op je!

Filteren